Massa patinets a l’illa de vianants del Centre de Mataró
Massa patinets a l’illa de vianants del Centre de Mataró

Massa patinets a l’illa de vianants del Centre de Mataró

El regidor de Mobilitat demana una major presència de Policia Local per disciplinar els conductors incívics de vehicles de mobilitat personal

Per norma, a Mataró, els patinets elèctrics no poden anar per la vorera. I a les zones de vianants com l’Illa del Centre tenen la circulació prohibida la gran majoria de bicicletes i de vehicles de mobilitat personal. Això és el que l’ordenança, el que resa la teoria. Però n’hi ha prou de sortir al carrer per comprovar que a la pràctica hi ha molta indisciplina per part dels conductors de patinet elèctric, que campen per on no els pertoca amb impunitat generalitzada. L’Ajuntament de Mataró voldria canviar aquesta inèrcia però només ho pot fer amb més Policia Local enxampant in fraganti els conductors incívics. 

La circulació indeguda de patinets elèctrics o bicicletes per l’Illa de vianants del Centre, que a partir del 19 de febrer ha d’estrenar nou tancament i blindatge amb càmeres de control, preocupa l’Ajuntament. Al no anar matriculats, el sistema de càmeres que hi ha a tot el Centre no poden usar-se per a sancionar conductors incívics de patinets o bicicletes que vagin per on no poden. L’única manera de posar a ratlla aquesta indisciplina viària passa per més Policia Local.

“Hem de seguir demanant més presència policial per a controlar la presència de patinets. Només amb més Policia Local tindrem més control i menys indisciplina per acotar l’amenaça que suposa la gent incívica que va amb VMP”, assegurava en la presentació del nou sistema de tancament al trànsit del Centre el regidor de mobilitat de Mataró Xesco Gomar. 

 • La presència i perillositat dels patinets elèctrics circulant a velocitat per una zona de vianants com el Centre també ha estat motiu de queixa del comerç de la zona.
 • Denuncien que amb intervencions com el nou carrer de Sant Josep, aquests conductors incívics de VMP encara hi circulen amb més rapidesa
Un patinet baixant la Riera
Un patinet baixant la Riera

 


Al Centre no es pot circular


Cal recordar que, dret a llei, l’ordenança de mobilitat mataronina és fins i tot més restricitiva que la marc de la DGT respecte bicicletes i patinets. Segons aquesta, tant bicicletes com patinets elèctrics i altres VMP

 •  han de circular en les vies urbanes per la calçada (ocupant la part central del carril), les vies ciclistes o per les zones habilitades. 
 • Tenen prohibit circular per la vorera i resta de zones de vianants
 •  A l’illa de vianants del Centre només poden accedir les bicis i VMP dels residents i aquelles que es destinin a una activitat econòmica de transport de mercaderies. 
 • Els patinets elèctrics i equiparables també tindran prohibit circular per vies que tenen limitada la velocitat a 50 km/h.
 • En el cas dels ginys mecànics (patins, monopatins, patinets no elèctrics, etc.), sí poden circular per les voreres i carrers residencials però han d’anar a una velocitat adaptada a pas de persona, i s’estableix l’ús obligatori del casc de protecció homologat per a les persones menors de 16 anys.

Comentaris (19)

JAUME Fa 20 dies
I despres en diuen PACIFICAR, s'han carregat la circulacio a Mataro. Com un de tants ejempled cada dia hi han patinets baixant per la riera fent slalom amb 2 a dalt, sense llum i sense casco.
El patinet de la fotografia Fa 25 dies
¿Per què tapeu la cara d'un infractor real de les normes de circulació i, en canvi, al Capgros vau posar la fotografia i el nom i els cognoms d'un exregidor d'Argentona, acusat d'un delicte que encara no s'ha provat?
Mataroní Empipat Fa 26 dies
No es un problema de més policias locals! es un problema de que els que ja hi ha treballin, que per aixó cobren. En cap empresa privada s'els hi passaria el que s'els hi permet aqui! ja estarían tots al carrer i buscant feina!.
Com a la Riera... Fa 27 dies
El control que farà la Policia Local de Mataró al carrer de Sant Josep serà el mateix que fa a la Riera i als altres carrers: cap. De tant en tant passarà el cotxe patrulla i faran la vista gorda a tot, com sempre.
Mataroní Fa 27 dies
Aquesta moda d'anar amb patinet per tot arreu incívicament, és comú a tot arreu de Mataró. És increïble com es desplacen infringint qualsevol senyal, passant per sobre les voreres i anant contra direcció. Ah, i si els dius alguna cosa, et diuen de tot. Algun dia passarà alguna desgràcia i llavors tothom a córrer. Falten mesures més estrictes i policia local que els sancioni d'una vegada.
Pepet Fa 27 dies
La normativa dels patinets es una merda. Si incumpleixen el codi de circulacio, ni tenen matricula, ni seguro de csp responsabilitat ni d,accidents ni res de res, lo q vol dir q si provoken cap accident o el tenen, intentar reclamar es impossible. Pro si els tokes una mica no vegis el que et caura a sobre. No entenc q trafic ho hagi permes aixi.
Enric R Estel Fa 27 dies
Cuando la libertad se convierte en libertinaje esto es lo que ocurre en Mataró con los patinetes y nadie es capaz de poner orden en el concierto , se mueven por donde quieren y cuando quieren, es igual sea dirección prohibida con el móvil enviando mensajes etcétera
Isabel Fa 27 dies
Els patinets fan el que volan , passant a tota pastilla per on els hi va bé, Molta Ordença de Movilitat però poca práctica . La policia Local de Mataró els deu tenir tots de baixa .
Carme Fa 27 dies
Haurien de espavil-lar TOTS ELS POLICIES i posar-los a treballar per evitar que els conductors dels VMP envaeixin voreres i zones de vianants. Se'ls enfot tot, circulen per voreres estretes, contra-direcció..etc. Això sí: porten casc, i van molt ben equipats, però ull per als vianants. i si els dius que han de circular per la calçada et diuen de tot Que passa amb la Policia Local que els regidors de torn ni l'alcalde poden controlar? es ben fàcil fer-ho. Control i disciplina per que no es
Pepet Fa 27 dies
I quan prohibiran anar pel carrer mirant el mobil, i travessar sense mirar res, tant si es pas de vianants com si no. Tambe s,hauria de multar akesta gent , per inconscients, sembla q vulguin q els atropellin.
Pepet... Fa 26 dies
Estàvem parlant de patinets, Pepet.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive