El Lloguem! tanca etapa havent captat 61 habitatges a Mataró
Notícies relacionades
El Lloguem! tanca etapa havent captat 61 habitatges a Mataró

El Lloguem! tanca etapa havent captat 61 habitatges a Mataró

Superats els tres anys de tutela de l’administració, la cooperativa que ha de proseguir el model compta amb un centenar de socis

El projecte ‘Lloguem!’ de Mataró s’ha fet gran i canvia d’etapa. Amb una jornada aquest dijous 22 s’ha oficialitzat la fi del període més institucional, amb tutela municipal i un primer balanç d’aquest. En tres anys s’han captat 61 habitatges a la ciutat, per a ser rehabilitats i posats a lloguer assequible.

El Lloguem! ha estat des de l’inici un projecte innovador i disruptiu que aposta pel foment de l’habitatge de lloguer assequible mobilitzant immobles buits de la ciutat. 61 pisos han entrat en aquest circuit, que compta amb la garantia de l’Ajuntament de Mataró i el suport de la Diputació de Barcelona. 

En aquests tres anys de projecte, els socis de la cooperativa de llogaters han pogut interactuar amb l’administració pública, tot i les dificultats que comporta per a un projecte innovador. El seu gran èxit ha estat sensibilitzar i mobilitzar gran part de la població. És un projecte premiat en l’àmbit de les fórmules de cooperació pública-comunitària en la provisió d’habitatge assequible i, per últim, en estratègies de mobilització de l’habitatge buit.

“No és cap punt final”

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró, Sarai Martínez, remarcava a la jornada que “avui no és cap punt final: la cooperativa de llogaters és un concepte innovador que ja té 100 socis, s’han captat 61 habitatges i s’ha contactat amb més de 150 propietaris, que no sempre han acceptat les condicions de posar el seu immoble a un preu de lloguer assequible”. A més, ha volgut destacar que “el projecte implica economia social, solidaritat, innovació i, sobretot, participació ciutadana”.

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive