Portar mascareta segueix sent obligatori en gairebé qualsevol circumstància
Portar mascareta segueix sent obligatori en gairebé qualsevol circumstància

capgros.com / ACN

Ja ha arribat l'hora de relaxar l'ús de la mascareta a l'exterior?

Simón no descarta que en pocs dies es pugui plantejar aquesta opció mentre que la Generalitat ho deixa en mans de les autoritats sanitàries

És hora de plantejar un relaxament de l'ús de la mascareta, almenys en en espais exteriors? L'obligatorietat de dur-la posada en pràcticament qualsevol situació, en vigor des del passat mes de juliol, comença a ser qüestionada davant del fet que les xifres de la pandèmia van de baixada i la vacunació avança a velocitat de creuer.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, no ha descarta que "en no gaires dies" es pugui plantejar un relaxament de l'ús de la mascareta, almenys en exteriors, si els indicadors de la Covid continuen acompanyant com fins ara. En tot cas, Simón ha subratllat que caldrà identificar el "moment", que podria ser quan totes les Comunitats Autònomes descendeixin dels 150 infectats de covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. En aquest sentit ha indicat que a mida que la immunització vagi avançant també s'homogeneitzarà la situació de les Comunitats, però ha alertat que, de moment, encara hi ha diferències de consideració entre unes i altres.

Davant d'aquest escenari, Simón ha tornat a demanar prudència i ha recordat que relaxar una mesura ha d'estar associat indissolublement a "complir les altres". El director del CCAES ha reiterat que ara com ara no es pot descartar que les aglomeracions de gent que s'han tornat a repetir en el segon cap de setmana sense estat d'alarma tinguin una incidència en la corba de la pandèmia.

En resposta a Simon, la portaveu i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha volgut frenar una mica la lleugeresa amb què el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries va augurar aquestes relaxacions. Segons Budó, a Catalunya "serà el moment de deixar de portar la mascareta quan les autoritats sanitàries ho diguin i ho considerin". La portaveu també ha recordat que Catalunya va ser la primera autonomia de l'Estat a implantar l'obligatorietat de dur mascareta. 

La portaveu en funcions, a més, ha recordat el contrast que suposen les previsions de Simón amb "les paraules de fa quatre dies de la ministra de Sanitat, que volia que s'anés a la platja amb mascareta". Budó ha explicat que des que es van instaurar les mascaretes obligatòries, s'han demostrat com una de les mesures "més importants per a evitar la transmissió" i que, per tant, "seran les autoritats sanitàries les que diguin quan és el moment de deixar d'utilitzar-les" a Catalunya.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive