Per sota de 100: Mataró deixa d’estar en risc alt de rebrot
Per sota de 100: Mataró deixa d’estar en risc alt de rebrot

Per sota de 100: Mataró deixa d’estar en risc alt de rebrot

La millora epidemiològica és evident: Mataró deixa el color vermell enrere i ja està en taronja, per sota de 100

Mataró ha deixat d’estar en risc alt de rebrot de Covid, rebaixant un llistó que se li ressistia i que il·lustra a la perfecció la millora de la situació epidemiològica. S’ha baixat de 100 del principal indicador de referència, es consolida la tendència a la baixa i apareix un nou adjectiu ‘moderat’, que adverteix que encara hi ha perill però que s’està en el millor moment des de l’agost passat.

La capital del Maresme comença la setmana amb 98 punts de l’índex de risc de rebrot i una velocitat de contagi de 0,77, clarament baixa tenint en compte que la tendència de la setmana passada l’aprxomiava a superar l’1. Els llindars a aquestes alçades de la funció ja són coneguts per tothom: amb un Rt per sota d’1 el virus està en regressió i amb un risc de rebrot moderat el panorama canvia.

El seguiment de l’índex de risc de rebrot ha estat durant tots aquests mesos de pandèmia el principal indicador per saber l’afectació concreta en un territori. Seguint l’escala semafòrica clàssica, durant pràcticament tot el temps en què els mapes s’han tenyit segons el grau de risc de rebrot Mataró ha estat zona entre vermella (risc alt) i granada (risc molt alt). Des de l’inici de la segona onada, l’agost passat, només en dos dies de desembre es va baixar de 100 i va ser abans de tornar a pujar. Caldrà estar amatents, doncs, ara que després d’aquesta baixada els índexs no repuntin.

A nivell català

A nivell general català, les dades són més dolentes que les mataronines. La velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l'Rt, baixa tres centèsimes, fins a 0,77, mentre que el risc de rebrot ho fa fins a 139 (-15), segons el darrer balanç del Departament de Salut. En paral·lel, la incidència a 14 dies igualment disminueix i passa de 191,92 a 180,02. S'han declarat 301 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 618.429. El 4,23% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu. 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive