L'IVA de les mascaretes baixa del 21% al 4%
L'IVA de les mascaretes baixa del 21% al 4%

L'IVA de les mascaretes baixa del 21% al 4%

La ministra Montero també anuncia altres canvis a l'IVA i adverteix que vigilaran que la mesura repercuteixi en el preu de venda de les mascaretes

Per fi, després de diversos dies d’amagar-hi i fins i tot de descartar-ho, aquest dimecres el govern espanyol ha anunciat que rebaixa l’IVA de les mascaretes del 21% al 4%. Així es rebaixa l’impost associat a la compra d’aquest element que s’ha convertit en obligatori en temps de pandèmia de Covid-19.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dimecres al Congrés que el seu govern ha decidit rebaixar l'IVA de les mascaretes del 21% actual al 4%. Segons Montero, ho fa perquè és un executiu "sensible, atent als problemes de la gent i responsable". La decisió s'adopta, segons Montero, un cop la Comissió Europea va confirmar per carta aquest dimarts a la tarda que "no obrirà procediment d'infracció" a l'Estat per incomplir la directiva comunitària", "perquè l'IVA de les mascaretes està regulat per normativa comunitària que prohibeix aplicar tipus reduïts a aquest producte".

Fer que baixi el preu

L'executiu de Sánchez aprovarà la rebaixa de l'IVA el pròxim dimarts mitjançant un reial decret. Montero ha advertit que el seu govern "estarà vigilant" per "assegurar que la rebaixa de l'IVA es tradueix en una rebaixa del preu, i no en un major marge empresarial".

També ha anunciat que rebaixarà de nou el preu màxim de venda al públic de mascaretes quirúrgiques, i per aquest motiu aquest dijous la comissió interministerial de preus dels medicaments abordarà la qüestió a l'ordre del dia.

Altres canvis impositius

Montero també ha defensat la reducció de la bonificació fiscal del dièsel, que passa a 34,5 cèntims per litre, una mesura "de caràcter mediambiental sense afany recaptatori que utilitza la fiscalitat per reorientar el model productiu".

 

A més ha defensat l'increment de l'IVA a les begudes ensucrades, que serà efectiu –ha recordat- només per als consumidors a les botigues i grans superfícies, però no per al sector de la restauració que seguirà pagant com ara un IVA del 10%.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive