La setmana amb menys defuncions per Covid de 2021 a l’Hospital de Mataró.  Foto: R.Gallofré
La setmana amb menys defuncions per Covid de 2021 a l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

L’Hospital de Mataró manté l’UCI pràcticament al complet per pacients de Covid-19

La darrera setmana s’han produït 15 defuncions a l’Hospital de Mataró però per sort el nombre d'ingressos ha deixat de créixer

La situació assistencial a l’Hospital de Mataró segueix al límit, sobretot a la Unitat de Cures Intensives, però sembla que la corba d'aquesta segona onada de Covid-19 s’està començant a aplanar i les dades han parat de crèixer. Respecte les dades de la setmana anterior s’han produït 3 defuncions menys i hi ha un llit més d’UCI ocupat.

Les autoritats sanitàries ja han advertit que la millora de les dades epidemiològiques tarda dies a traduir-se en una millora de la situació als centres hospitalaris. En el cas de Mataró, després de més d’una setmana amb l’índex de rebrot i la velocitat de contagi a la baixa sembla que han deixat de créixer les xifres d’ingressos. És una estabilitat en dades altes que, per tant, caldrà confirmar i aconseguir que vagi a la baixa per tal que el pitjor de la segona onada de la pandèmia de Covid-19 hagi passat. Encara no s’està en aquest escenari: la situació segueix sent d’alta ocupació i l’activitat normal de l’Hospital condicionada pels casos de pacients amb Covid.

A 10 de novembre hi ha un total de 116 pacients ingressats per Covid-19 a l’Hospital de Mataró. D’aquests, 9 d’ells es troben a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Respecte la darrera actualització, del passat divendres dia 6, hi ha 2 pacients més ingressats i un menys en llit del centre sociosanitari.
 

Hospital UCI B Habitació planta. Foto: CSdM

Hospital UCI B Habitació planta. Foto: CSdM

L’UCI segueix pràcticament al complet

És en la Unitat de Cures Intensives on la situació segueix sent d’ocupació quasi per complet. 19 dels 22 llits per a malalts crítics de l’Hospital de Mataró estan ocupats per pacients de Covid-19, un menys que divendres passat. Cal recordar que la capacitat total de l’UCI amb les dues unitats habilitades és de 22 llits.

Cal lamentar en els darrers 7 dies fins a 15 defuncions al centre de referència del Consorci Sanitari del Maresme.

Segueix la millora dels índexs epidemiològics

En espera que la situació hospitalària no només s’estabilitzi sinó que tendeixi a la baixa en nombre de persones ingressades, Mataró segueix veient com dia a dia la situació epidemiològica millora poc a poc. A dia d’avui el risc de rebrot ja ha baixat fins els 744 punts i l’Rt, que medeix la velocitat de contagi, també baixa fins els 0,77. Mantenir aquests dos indicadors a la baixa ha de permetre, a mig termini, rebaixar les xifres d’ingressos i llits ocupats a l’Hospital. 


 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Francesc Bechdejú Fa 3 mesos
Que s'aumentin les places d'UCI, JA!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive