Foment Mataroní, un cinema històric
Notícies relacionades
Foment Mataroní, un cinema històric

El Foment Mataroní es queda sense cinema

L'empresa concessionària del servei fa fallida i la sala del carrer Nou deixa de projectar pel·lícules, fent que el centre de Mataró quedi orfe de cine

Gairebé d'un dia per l'altra, el Foment Mataroní ha hagut d'aturar les sessions de cinema, les úniques de les que es podia gaudir al centre de Mataró. Tal i com ha avançat TV Mataró i han confirmat des de l'entitat, la fallida de l'empresa concessionària del servei els ha obligat a deixar les projeccions cinematogràfiques. 

Segons explica el Foment en un breu comunicat a la seva web, el tancament de l'empresa 35mm ACCI, concessionària del servi de cinema de la sala del Carrer Nou, obliga a suspendre les sessions de cinema programades. Les darreres pel·lícules que s'havien de projectar, durant el cap de setmana passat, eren 'El mestre que va prometre el mar' (la qual té participació mataronina i que està nomenada a cinc Premis Goya) i la pel·lícula coreano-canadena Vidas Pasadas, de la directora Celine Song. 

Aquests dos títols són un exemple del tipus de programació que en els darrers anys ha ofert el Foment Mataroní, títols allunyats del 'blockbuster' i dels fenòmens comercials, que aposten pel cinema independent i de qualitat, premiat als festivals internacionals. L'oferta també incloïa pel·lícules en versió original, i les projeccions se solien fer de dissabte a dilluns, així com també alguns dijous.

La sala del Foment Mataroní, un cinema històric
La sala del Foment Mataroní, un cinema històric

Malgrat que no era ben bé una sala a l'ús, el Foment Mataroní cobria amb aquesta programació la manca d'oferta de cinema dins del casc urbà mataroní, ja que des de fa anys, amb el tancament de les diferents sales existents, tan sols ha quedat el complex multisales de Kinepolis al centre comercial Mataró Parc com a opció per als cinèfils locals. D'aquesta manera, a més, donava continuïtat a la seva pròpia història com a sala de cinema centenària a la ciutat, tal i com recorda l'historiador Manuel Cusachs en aquest article

Consultat per Capgros.com, el Foment Mataroní ha confirmat el cessament de les projeccions a causa de la fallida de l'empresa concessionària, però ha preferit no donar més detalls al respecte ni pronunciar-se sobre si en el futur es podrà recuperar l'oferta cinematogràfica a la sala del Carrer Nou. 

Comentaris (14)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive