Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré

Fer habitatge social a la finca per salvar Can Fugarolas

ERC planteja com a solució a la continuïtat de la nau aprofitar la resta d’espai per promoure habitatge assequible

La finca de Can Fugarolas que la Sareb ha posat a la venda va més enllà de l’antic concessionari convertit avui en equipament cultural, social i comunitari autogestionat i també de la seva part exterior, amb el pati i els horts urbans. La finca arriba fins al Camí Ral i comprèn molts més metres quadrats que podrien ser el desllorigador per a una solució que combini salvaguardar el projecte de Fugarolas i pal·liar l’emergència habitacional de Mataró. És el que proposa Esquerra Republicana de Catalunya.

ERC defensa la continuïtat de Can Fugarolas i insta a l’Ajuntament a intervenir més enllà de com ho ha fet (demanant aturar la venda de la finca).  Els republicans demanen que l’Ajuntament “reclami a la Sareb la cessió del solar amb un doble objectiu: salvar el projecte de Can Fugarolas i fer habitatge assequible que permeti millorar la situació d’emergència habitacional en que es troba Mataró”. 

  • La combinació d'habitatge cooperatiu amb la nau ja va ser un dels tres escenaris que la pròpia Federació de Can Fugarolas va posar dilluns sobre la taula com a possible solució a l'actual situació

Que una cosa pagui l’altra

Explica Pim Camprubí, portaveu d’ERC, que “el preu de la venda ha baixat respecte el preu que es va posar fa dos anys i l’Ajuntament se’n pot beneficiar. Promovent habitatge social o habitatge cooperatiu a la resta de l’espai es pot salvar la nau com el que és o fer una nau nova per als mateixos usos d’equipament”, raona. En definitiva posen sobre la taula l’aposta per habitatge per a sufragar la resta de finca.

ERC recorda que ja va demanar que l’Ajuntament reclamés “la cessió de la totalitat dels immobles, edificis a mig construir i solars que la SAREB té a Mataró, amb l’objectiu de tenir més habitatge públic i mitigar així la situació d’emergència habitacional que viu Mataró i també poder gestionar des de Mataró situacions com la de Can Fugarolas”.


Mataró ens mou també dona suport a Can Fugarolas


La plataforma Mataró ens mou, que perllonga el projecte de la candidatura electoral amb el mateix nom que encapçalava Quim Fernández, també s’ha manifestat en suport de Can Fugarolas. En un comunicat es queixa que “les formacions polítiques presents avui al Consistori mataroní  sembla que estiguin d’esquena al projecte. Les que han fet algun tipus de  manifestació ho han fet de manera molt tímida o utilitzant la situació per fer crítica política, fixant-se únicament en qüestions administratives, sense donar  valor a la feina que s’hi ha fet”. Mataró ens mou dona suport al projecte i a la seva continuïtat. 


 

Arxivat a:

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive