Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré

L’Ajuntament demana a la Sareb aturar la venda de Can Fugarolas

L’Ajuntament aposta perquè “segueixi a Mataró tota l’activitat social i cultural de l’equipament” i vol temps per estudiar les diferents opcions

L’Ajuntament de Mataró no vol que es perdi el capital social, cultural i econòmic que suposa Can Fugarolas i ja ha demanat a la Sareb que paral·litzi temporalment la venda de l’espai que ocupa aquest equipament al barri de l’Havana. Ho ha confirmat aquest dimarts el segon tinent d’alcalde Sergi Morales que defensa que l’Ajuntament “ha de vetllar perquè tota l’activitat social i cultural segueixi a la ciutat”.

Si dilluns era la pròpia assemblea d’entitats de Can Fugarolas la que demanava paralitzar la venda per tenir temps i estudiar possibles solucions, l’endemà és el propi govern municipal qui fa seva una petició pràcticament clacada. “Necessitem temps i per això hem demanat a la Sareb que aturi la venda temporalment i doni temps d’analitzar les diferents situacions amb la clau de l’interès de ciutat”, explica Sergi Morales. Un detall que ha afegit és que el nou govern de la ciutat no ha tractat la carpeta Can Fugarolas, encara. “Caldrà fer-ne una valoració conjunta i posicionar-se ara sobre possibles solucions és del tot prematur”, ha dit Morales.

  • En la mateixa compareixença, Sergi Morales ha confirmat que el 2021 l’Ajuntament ja va oferir Can Marfà com a possible alternativa si progressava la subhasta de la finca de Can Fugarolas.

La petició, sense resposta

L’Ajuntament de Mataró, ha confirmat Morales (que ha comparegut juntament amb la regidora adjunta de cultura Heidi Pérez) encara no té resposta de la Sareb sobre la seva demanda d’aturar la venda. “Nosaltres volem iniciar converses i per poder-les tenir necessitem tenir temps. Hem de conèixer bé les possibilitats dels col·lectius de Can Fugarolas i de moment no coneixem la base de la seva proposta per salvaguardar el projecte”, ha explicat. 

El govern, doncs, no es mulla encara sobre una possible expropiació. El que sí que ha manifestat Morales és que “a Mataró hi ha molta activitat social i de l’economia social i solidària que actua a Can Fugarolas i l’Ajuntament ha de vetllar perquè aquestes activitats segueixin a la ciutat”.

Comentaris (12)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive