Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Can Fugarolas. Foto: R.Gallofré

L’Ajuntament demana a la Sareb aturar la venda de Can Fugarolas

L’Ajuntament aposta perquè “segueixi a Mataró tota l’activitat social i cultural de l’equipament” i vol temps per estudiar les diferents opcions

L’Ajuntament de Mataró no vol que es perdi el capital social, cultural i econòmic que suposa Can Fugarolas i ja ha demanat a la Sareb que paral·litzi temporalment la venda de l’espai que ocupa aquest equipament al barri de l’Havana. Ho ha confirmat aquest dimarts el segon tinent d’alcalde Sergi Morales que defensa que l’Ajuntament “ha de vetllar perquè tota l’activitat social i cultural segueixi a la ciutat”.

Si dilluns era la pròpia assemblea d’entitats de Can Fugarolas la que demanava paralitzar la venda per tenir temps i estudiar possibles solucions, l’endemà és el propi govern municipal qui fa seva una petició pràcticament clacada. “Necessitem temps i per això hem demanat a la Sareb que aturi la venda temporalment i doni temps d’analitzar les diferents situacions amb la clau de l’interès de ciutat”, explica Sergi Morales. Un detall que ha afegit és que el nou govern de la ciutat no ha tractat la carpeta Can Fugarolas, encara. “Caldrà fer-ne una valoració conjunta i posicionar-se ara sobre possibles solucions és del tot prematur”, ha dit Morales.

  • En la mateixa compareixença, Sergi Morales ha confirmat que el 2021 l’Ajuntament ja va oferir Can Marfà com a possible alternativa si progressava la subhasta de la finca de Can Fugarolas.

La petició, sense resposta

L’Ajuntament de Mataró, ha confirmat Morales (que ha comparegut juntament amb la regidora adjunta de cultura Heidi Pérez) encara no té resposta de la Sareb sobre la seva demanda d’aturar la venda. “Nosaltres volem iniciar converses i per poder-les tenir necessitem tenir temps. Hem de conèixer bé les possibilitats dels col·lectius de Can Fugarolas i de moment no coneixem la base de la seva proposta per salvaguardar el projecte”, ha explicat. 

El govern, doncs, no es mulla encara sobre una possible expropiació. El que sí que ha manifestat Morales és que “a Mataró hi ha molta activitat social i de l’economia social i solidària que actua a Can Fugarolas i l’Ajuntament ha de vetllar perquè aquestes activitats segueixin a la ciutat”.

Comentaris (9)

Ricard Fa 2 mesos
Si no m'han informat malament, al principi si que pagaven un lloguer, però al 2016 quan el propietari es va assabentar que li embargarien la propietat i els diners de les mensualitats no li arribaria a ell i anirien a parar a la sareb, van decidir fer el famós contracte de 10 anys com a masoveria urbana, sense quota mensual a canvi de mantenir i actualitzar l'espai. Tot molt transparent sense cap mala intencio i sobretot pel barri .... es clar...
JAUME Fa 2 mesos
Ningu ha pensat que es molt curios i casual que aixo passi just depres de las eleccions?? i ¿qui las va guanyar??. No hi ha un pam de net.
Veïna Fa 2 mesos
Les persones de Can Fugarolas no son ocupes, paguen lloguer. Fan activitats obertes al barri: tallers, xerrades, extraescolars per infants, etc. L'activitat de circ no es pot fer a qualsevol lloc, necessites un espai amb sostres alts. Hi ha moltes altres entitats que tenen espais cedits per l'ajuntament i en gaudeixen de manera privada: la societat columbofila (masia Can Trisach), l'hermandad (Torre de Can Palauet) o els armats al carrer de Sant Simó. Que l'Ajuntament actui amb coherència.
El que vulgui Fa 2 mesos
un local per festes i politica que s'el compri, no amb diners publics, l'ajuntament que semblava que anava contra els ocupes abans de les eleccions ja veiem que no, que continua al seu costat, tot era pels vots, 4 anys mes protegin ocupes de tota mena, aquests antisistemes amb ideol.logia arcaica tambe son ocupes.
Carme Fa 2 mesos
Es de tenir barra i pocavergonya fer veure que a l'espai s'hi fa "activitat cultural", els veins estem farts de veure que no es res més que un xiringuito privat per que uns cusnts passin l'estona fent-hi festetes. Que surti a la venda o si s'expropia que sigui per a ús de tots. No dels quatre de sempre. De comprar-ho l'Ajuntament, ni parlar-ne. Que el comprin els que l'ocupen.
Eva Fa 2 mesos
Que els ocupes de Can Fugaroles fan un be social??? Que us heu begut? Fan un be per a ells: un espai al centre on fer-hi festes, trobades i altres, tancat i d'us exclussiu per als "privilegiats". Que l'Ajuntament ho compri? NOOO ja estem prou endeutats com per invertir en això i tornar-ho a regalar als que ho tenen com a caseta de vacances. Amb els meus impostos NO
Barrabas Fa 2 mesos
SAREB,,organització humanista,,de boníssima fe disposada a facilitar habitatges d'una habitació i un bany amb orinal, per 878€ al mes amb una fiança de 6 mesos per facilitar l'accés al habitatge,,,
Economia social i solidària? Fa 2 mesos
Que potser està dient economia submergida
Un vei Fa 2 mesos
1r-no se d on treu la AAVV el suport del barri 2n-Els ofereixen can Marfà, pero mira tu, no els hi va be 3r-l edifci està per tirar a terra sostre d uralita, tancaments, total, quatre dies i estaran demanant que es reformi 4t-si al final es queden, amb una condicio, pati pels veins i acces desde l edifici tancat. El que volen tenir es espai per treballar, el pati no els cal, si no es per les festes que es montan

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive