ERC ha elaborat un mapa col·laboratiu per identificar deficiències
ERC ha elaborat un mapa col·laboratiu per identificar deficiències

ERC i Junts, contra la degradació de l’espai públic de Mataró

ERC crea un mapa interactiu per localitzar incidències i Junts arrenca que es faci un estudi de satisfacció ciutadana amb l’espai púiblic

El mal estat de conservació de l’espai públic de Mataró no ha passat per alt a l’oposició mataronina. En el darrer Ple Municipal, per exemple, es va aprovar una proposta de Junts per Mataró per elaborar un estudi que valori el grau de satisfacció de l’espai públic i del seu entorn per part de la ciutadania. La proposta va rebre el suport unànime del Ple i assenyala que “Mataró no pot renunciar a tenir un espai públic en condicions que ens ha de fer més competitius en tots els àmbits descrits i en el dia a dia com a ciutat”.

Encara no està clar quin cos prendrà aquest estudi, tot i que la proposta aprovada establia una primera metodologia. La regidora d’espai públic Elizabeth Ruiz s’imagina crear un observatori de ciutat. “Volem tirar endavant aquest estudi, poder recollir dades i queixes i a partir d’aquí poder modular el servei. Podria ser fins i tot un observatori de ciutat depenent del servei d’estratègia”. 

ERC, amb campanya propia

El primer partit de l’oposició, ERC, és qui es mostra més crític i bel·ligerant amb la situació de l’espai públic i de fet denuncia la deixadesa de la ciutat passant a l’acció amb la campanya #MataróDeixada. ERC denuncia que “Mataró té un problema de conservació i manteniment de l’espai públic i per aquest motiu des d’Esquerra Republicana iniciem una campanya per traslladar, de nou, la situació al Ple i fer-ne ressò mediàtic i, en col·laboració dels nostres conciutadans, elaborar un mapa dels punts que cal arreglar. 

L’objectiu és identificar punts a la ciutat per exigir al govern municipal que faci les accions corresponents per tal d’arranjar-ho tot”. Ja són més de 300 els punts fixats al mapa interactiu dels republicans, que volen mantenir la campanya col·laborativa  activa en el temps.  Raonen els republicans que “un bon espai públic que representa qualitat de vida per la ciutadania, però també la imatge de la ciutat per totes aquelles persones que ens visiten per negocis, per compres, per oci o per estudis” i que “la percepció ciutadana de l’estat general de la ciutat continua essent dolenta i que  ha empitjorat molt en aquests mesos de pandèmia on sembla que no s’hagi fet absolutament cap acció correctiva”.

Sí però no de la regidora

Elizabeth Ruiz, la veu del govern sobre espai públic, veu avantatges i problemes a la iniciativa dels republicans: “Tot el que sigui treballar en equip ens sembla bé però fer paral·lelismes duplica esforços i si s’està treballant bé i eficientment a través de l’App de Mataró Neta, hauríem preferit incorporar les incidències que es detectin a través d’aquestes. Si al mapa que crea ERC hi ha 200 incidències, mirem-les i resolem-les a través de l’escala de prioritats vermell, groc i verd. Espero que aquest mapa no reculli per sempre les incidències, independentment de si estan resoltes o no, perquè llavors s’escaparia de la realitat”, assegura. 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive