La platja per a gossos, en el seu primer dia. Foto: Ajuntament de Mataró
Notícies relacionades
La platja per a gossos, en el seu primer dia. Foto: Ajuntament de Mataró

Entra en servei la platja per a gossos de Mataró

La platja per a gossos ocupa una superfície de 1.000m2 a la platja de Ponent i només s'hi permet l'entrada a gossos amb xip, vacunats i censats

La platja per a gossos de Mataró ha entrat en servei aquest dimarts, dia 20 de juliol. Està situada a la platja de Ponent, al sud del Port de Mataró, i ocupa un total de 1.000m2. Es tracta d'una de les principals novetats de la temporada estival a la capital del Maresme.

La posada en marxa de la platja habilitada per a gossos ha patit diversos entrebancs i s'ha endarrerit en el calendari, després que l'opció inicial de vincular-la a la concessió d'una guingueta de platja no acabés de prosperar. Sigui com sigui, des d'aquest dimarts els propietaris de gossos de Mataró poden portar-hi les seves mascotes per gaudir del bany al mar i de la sorra. 

Això sí, s'ha de fer seguint una sèrie de condicions. Els gossos que hi accedeixin han de tenir xip, estar vacunats i censats. Poden anar-hi deslligats, excepte els considerats de races perilloses, que a més han de portar morrió. Han d'estar acompanyats d'una persona major de 14 anys.

E6u GT3X0Ao68ZG

El tancament perimetral de la platja. Foto: D. Bote

La platja compta amb informadors i control d'accés, que no està limitat d'horari però sí d'aforament segons la normativa Covid. La zona per a gossos està perimetrada i compta amb abalisament a l'aigua. S'han instal·lat dutxes i papereres, i s'estableixen controls de qualitat a l'aigua i a la sorra, amb un servei de neteja específic. 

L'Ajuntament ha organitzat tallers per aconseguir un ús responsable de l'espai per a gossos a la platja de Ponent. El primer té lloc aquest dimarts, dia 20, a les 19h i anirà a càrrec de l'organització ITCan (Intervencions assistides amb gos)

 

 

 

Comentaris (12)

Marc Hirschi Fa 4 mesos
Veient el nivell intel·lectual que es gasten els amos dels millors amics de l'home no m'estranyaria que la simbiosi sigui encara superior entre els uns i els altres. No només es comparen persones i animals, es va més enllà. Ja tenen perruquers i psicòlegs, ara correcans i platges. Acabaran demanant dret a vot i prostíbuls pels seus "perretes". Per mi que també mengen pinso, per sentir-s'hi més a prop. Ja només els falta cagar enmig del carrer o pixar on els hi roti.
Josep Fa 4 mesos
¿Dices que hay 16000 perros en Mataró? Pues 15000 se mean y cagan en mi puerta o calle. Eso sí, que se puedan bañar y correr por la playa, pobres. Démosles de todo y que lo pagen del IBI, basura etc.. El perro no censado es como la persona no vacunada del covid: no entra enlos restaurantes, no puede ir a la playa... y como lo cojan, al amo se le cae el pelo.
Silvia Fa 4 mesos
Marc, en primer lloc, sī, el gos és el millor amic de l home. I saps què? té sentiments, té gana, té set, té calor i té fred. Ells depenen de l home i, per desgràcia, moltes vegades es troben indefensos davant de persones amb manca de sensibilitat que els maltracten. Dir que un animal no té dret a viure demostra la maldat humana. Qui pensa això realment és una persona malvada i desgraciada.
i ser amo de gos... Fa 4 mesos
I ser amo de gos i no tenir-lo xipat, ni censat, portar-lo a fer les necessitats a cal veí, a la platja o als parcs públics, rovellar el mobiliari urbà amb els orins, i després abandonar l'animal, també és ser una persona malvada i desgraciada.
Geoffrey Fa 4 mesos
Nice way to welcome tourists to a dog shit beach, situated so that people in nearby flats cannot have access. Hope the council will check the DNI of the dog shit to fine the owners for pollution.
xammar Fa 4 mesos
però es poden banyar a l'aigua els gossos o no?
A Mataró es pot fet tot. Fa 4 mesos
Es poden banyar al mar i poden orinar i defecar a la platja i per tota la ciutat. La policia municipal no dirà res a l'amo.
Marc Hirschi Fa 4 mesos
No costa tant i fins i tot vosaltres ho podeu entendre, amos dels millors amics de l'home: Un cotxe sense matrícula no pot circular. En un pis sense cèdula no s'hi pot viure. Una persona sense passaport no pot viatjar. I un gos sense censar no hauria de poder viure i menys gaudir de privilegis i serveis. Tot Mataró ple de la vostra merda i pixums i vosaltres sense pagar una taxa rebaixada. Quines galtes! Cens o sacrifici!
Carme Fa 4 mesos
Hola Marc, no se si de petit et va mossegar algun gos. Si es així devia morir del verí que destila el teu cos. Dels impostos que paguem, i jo en pago molts, es fan coses que a mi no m'agraden; invertir en subvencionar gent que acaba robant-te, invertir en subvencionar el port de Mataró quan jo no tinc barco i ès una entitat privada... d'això no et queixes. Passa pels subterranis que van a la platja i veuras que s'hi pixen els humans. Fes-t'ho mirar, l'odi no es bo. Els animals no en tenen.
Alba Fa 4 mesos
Bon dia a tothom No a tots els pobles/ciutats on es censen els gossos es cobra una taxa. Però si el tema son els impostos que paguem o deixem de pagar els que no som pares ni tenim intenció de ser-ho no ens queixem pas per pagar els parcs infantils per exemple. Amb els impostos es fan moltes coses, i no tots en gaudim del 100%. Aixó no fa que siguin menys útils. Ens poden agradar més o menys els gossos, però està bé que tots gaudim dels impostos que paguem.
Mira Carla... Fa 4 mesos
Si se sacrifiquen per no estar censats, és per culpa de l'amo que no ha censat el gos. Ja veus com estimen el seu animal, alguns!
Carla Fa 4 mesos
Mira Marc, amb la frase cens o sacrifici mostres les teva poca intel·ligència i empatia. No et vull res dolent, el que si desitjo és que cada dia hi hagi menys gent com tu, sense sentiments ni amor als animals. Et recomano ser una mica més feliç, perquè viure així no ha de ser fàcil.
Eva Sanuy Fa 4 mesos
Quina vergonya, una ciutat tant gran i amb tants gossos, platja minúscula per ells... 1000 mts, si home 180 de llargada i no apte al bany.
Massa gran Fa 4 mesos
Tenint el compte el número de gossos censats, aquesta platja encara és massa gran.
El que no el tenim censat Fa 4 mesos
Suposo que els que no tenim el gos censat el podrem seguir portant a totes les altres platges, perquè el control de si està censat o no només es fa en aquesta.
Mar Fa 4 mesos
Contando que hay más de dieciseis mil perros, y que somos la ciudad con más perros por habitante de la provincia, pues si, ya era hora.
Wanna Fa 4 mesos
Hola Mar, de los 16000 que hay, cuantos están censados?
Sergio Fa 4 mesos
Jo tambe considero que aquest espai hauria d'estar en una platja mes gran.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive