Vacuna contra la covid-19
Vacuna contra la covid-19

13.000 punts per vacunar-se a Espanya de la Covid-19

Els països europeus mostren ja els seus plans de vacuna per a finals d'any i 2021. Aquesta és la idea d'Espanya.

Europa està enllestint els plans de vacunació contra la covid-19 a l’espera que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) i la Comissió Europea donin llum verda a l’autorització de la vacuna de Pfizer BioNTech o de Moderna. La majoria d’estats europeus estant trançant les estratègies nacionals que planegen l’administració, la distribució i el subministrament de vacunes per començar a vacunar tan aviat com es pugui. Gairebé tots els programes compten amb la divisió en grups d’edat per prioritzar la vacunació dels més vulnerables. “Molts països utilitzaran les estructures i serveis de vacunació existents tant com sigui possible”, apunta el Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties que ha avaluat els plans.

És el cas d’Espanya, França i Itàlia que, per ara, no preveuen ampliar el personal per fer la vacunació. En canvi, Alemanya, Dinamarca Suècia o Luxemburg ja anticipen ja estan preparant centres especials per fer la vacunació. “A mesura que arribin més vacunes, s’hauria d’involucrar més personal entrenat involucrat en les campanyes”, avisa el Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès).

13.000 punts de vacunació preparats

L'estat espanyol pretén comptar amb 13.000 punts de vacunació situats en centres d'assistència primària i altres centres sanitaris. A més, aprofitaran les estructures de vacunació ja existents i no preveuen ampliacions en el personal sanitari per administrar les vacunes.

L'estratègia espanyola de vacunació s'ha dissenyat amb un grup d'experts multidisciplinari en què s'inclouen tècnics de 8 comunitats autònomes. La vacuna serà gratuïta per tal que sigui accessible a tothom. Els primers a vacunar-se seran els ancians que viuen en residències de gent gran i el personal sanitari que hi treballa. Després d'ells, es podrà vacunar el personal sanitari de primera línia, seguits de sanitaris hospitalaris i després persones amb discapacitats i dependents que requereixen suport intensiu (no institucionalitzat).

Es farà un sistema d'informació i registre pel seguiment i l'avaluació continuada de la vacunació. El focus estarà en la situació epidemiològica nacional i autonòmica, en l'impacte del virus a la salut, els recursos humans requerits per vacunar o la informació recent sobre les característiques de la vacuna per poder redefinir i adaptar les prioritats i els objectius de la vacunació en cas necessari.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive