L'escola Angeleta Ferrer en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré
L'escola Angeleta Ferrer en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré

Cribratges massius a l'escola Angeleta Ferrer i a l'institut Damià Campeny de Mataró

A l'escola es va fer dimarts passat i a l'institut està previst que es facin aquest dijous, amb l'objectiu de detectar casos de Covid

Comencen els cribratges massius a centres educatius de Mataró. Aquesta setmana ja se n'ha dut a terme un a l'escola Angeleta Ferrer i està previst que se'n dugui un altre a terme a l'institut Damià Campeny. Els cribratges d'aquest tipus, promoguts pel departament de Salut de la Generalitat, realitzen de cara a tallar els contagis de Covid-19 i evitar rebrots, i s'estan fent a centres educatius d'arreu del país. 

En el cas de l'escola Angeleta Ferrer, ahir dimarts es van dur a terme els tests entre l'alumnat i els professors. En total s'hi van sotmetre 375 alumnes (tots els que van rebre el permís dels pares, que van ser la gran majoria) i una trentena de professors i personal auxiliar, com ara monitors de menjador o d'extraescolars. 

Aquest dijous, dia 8, es faran els tests a les famílies. De les 9 del matí a les 7 de la tarda, un autobús del departament de Salut s'instal·larà a la plaça Ventura Ametller, davant de l'escola, perquè les mares, pares i familiars convivents amb els alumnes puguin fer-se voluntàriament els tests. 

D'altra banda, aquest mateix dijous està previst que es faci un altre cribratge massiu a tota la comunitat educativa de l'institut Damià Campeny. Segons fonts municipals, el criteri que s'empra per escollir els centres educatius on es fan aquests tipus de tests és que hi hagi hagut dos o mes grups amb positius de Covid, que pertanyin a dos o més nivells diferents i que no hi hagi relació de contactes entre ells. 

Es dona la circumstància, però, que cap d'aquests dos centres és el més afectat per casos de Covid a Mataró, fet que recau en l'institut Josep Puig i Cadafalch, on hi ha actualment 7 grups tancats i 175 alumnes confinats a casa. A data de dimecres, dia 7 d'octubre, hi ha un total de 24 grups tancats en 15 centres de la ciutat. 

Arxivat a:

Comentaris (1)

A l, administració Fa 9 mesos
Un altre cop passeu de les escoles dels barris... On hi ha greus problemes. Us esteu cobrint dw glòria.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive