L'escola Angeleta Ferrer en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré
L'escola Angeleta Ferrer en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré

Els dos grups de P3 de l’Angeleta Ferrer, confinats

Els casos de positius detectats activen els protocols de Salut, amb quarantena per tots dos grups

Tots els alumnes de P3 de l’Angeleta Ferrer són a casa i s’hi quedaran, en quarantena, després que s’hi hagin detectat dos positius, un a cada grup de classe. Un cop identificats els dos positius, Salut pren el control de la situació i s’activen els protocols d’actuació davant de casos de Covid-19. Hi ha diferents casos similars a la ciutat.

Si divendres es confirmava que hi havia un positiu en un dels dos grups de P3 d’aquesta escola pública situada al centre de Mataró, en el decurs de cap de setmana s’ha confirmat com a mínim un altre cas a l’altre grup, pel que els dos grups de classe passen a estar en quarantena i en espera de la pràctica de proves PCR per als seus alumnes per delimitar i traçar els casos positius. D’aquesta manera l’Angeleta Ferrer es queda sense presència física de les seves dues línies de P3 tan sols una setmana després de l’inici de les classes.

Cal recordar que en el moment en què s’identifiquen positius, és el Departament de Salut el que tutela l’actuació dels centres, que disposen d’un protocol que obliga a la quarantena de tot el grup classe (alumnes i docents). La quarantena s’ha de complicar sigui quin sigui el resultat de les proves PCR que es practiquen, sota la coordinació del CAP més proper i en molts casos en el mateix centre, a tots els membres del grup bombolla del primer positiu detectat. Aquest procediment és comú a tots els casos de positius detectats a la ciutat fins ara i les autoritats adverteixen que formarà part del dia a dia dels propers mesos. 

Novetat: si ja has passat la Covid no caldrà fer quarantena

Els alumnes que ja hagin passat el coronavirus en els últims sis mesos no hauran de fer quarantena ni s'hauran de fer la prova PCR si a la seva classe hi ha algun positiu. Segons ha avançat el 3/24 i ha pogut confirmar l'ACN el Departament de Salut ha fet arribar un document a les escoles on s'hi detallen aquestes instruccions i s'hi demana l'autorització dels pares perquè es pugui fer testos als infants en cas de ser necessari. Al document, a més, també s'explica que si hi ha un positiu a classe els nens hauran de seguir a escola i esperar que una unitat mòbil de Salut s'hi desplaci per fer el test als alumnes. Així, s'evitarà el col·lapse de CAPs i confusió en les famílies.

Els alumnes hauran d'evitar sortir de casa mentre esperen els resultats de les proves i hauran de fer quarantena durant 14 dies tant si els resultats són positius com si no. Si algun pare no dona permís per fer PCR al nen, l'infant haurà de fer quarantena igualment.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive