Protesta durant la celebració dels 175 anys del tren a Mataró. Foto: Divermataró
Notícies relacionades
Protesta durant la celebració dels 175 anys del tren a Mataró. Foto: Divermataró

El Congrés debatrà els problemes d'accessibilitat de l'Estació de Mataró

En Comú Podem porta al Congrés les dificultats que les persones amb diversitat funcional tenen a l'estació mataronina, on l'ascensor deixa de funcionar massa sovint

El Congrés dels Diputats portarà a debat els problemes d'accessibilitat que pateix l'estació de Rodalies de Mataró. Ho farà de la mà del diputat de Sumar Fèlix Alonso, en base a una petició feta per En Comú Podem Mataró que recull les demandes fetes pels usuaris amb diversitat funcional, que es troben sovint amb massa barreres per poder accedir als combois. 

Durant la celebració del 175è aniversari del primer tren Barcelona-Mataró, una comitiva de l'associació DiverMataró va rebre les autoritats que participaven a la commemoració, amb una pancarta que deia "175 anys d'inaccessibilitat". Aquesta associació, segons destaca En Comú Podem Mataró, fa anys que defensa els drets de les persones amb diversitat funcional, especialment pel que fa a l’accessibilitat, sobretot a serveis tan bàsics com ara els trens de Rodalies. 

Des de Divermataró van traslladar a les autoritats presents a l’acte el greu problema d’accessibilitat que pateix l’estació de trens de Mataró quan, de forma reiterada, l’ascensor que permet fer els canvis de via als usuaris de RENFE, deixa de funcionar. Una de les autoritats presents era el diputat Fèlix Alonso, de Sumar, que ha traslladat a la mesa del Congrés dels Diputats i Diputades un requeriment al Govern d’Espanya perquè des del Ministeri de Transports i d’ADIF se solucionin els problemes d’accessibilitat de l’estació de Mataró, així com d’altres estacions que puguin tenir problemàtiques semblants.

Tal i com denuncia l’escrit presentat a la mesa del Congrés pel diputat Fèlix Alonso, “aquesta situació suposa, per a les persones amb diversitat funcional usuàries del transport públic, un veritable infern de malestar i pèrdua de temps, així com les afectacions a la seva autonomia persona i una vulneració dels seus drets”. Per tot plegat, el diputat demanarà al Ministeri de Transports que se solucionin els problemes que pateixen els usuaris amb diversitat funcional a l'estació de Mataró.

 

Comentaris (4)

Miro Fa 2 mesos
Los que si tienen accesibilidad de sobras en la estación de Mataró es la chusma protegida de este ayuntamiento
Jaume Subirà Fa 2 mesos
Indubtablement deixa de funcionar per falta de mantenimiento, pero mentre s'espera el tren moltes vegades serveix de distracción de la canalla que el fan anar amunt i avall, cosa que va molt bé alguns pares perquè els tenen distret. Jaume Subirà
Joan Manuel Fa 2 mesos
Forma de perdre el temps, el problema no es sols aixó, el problema es ADIF... NO HI HA RES QUE FUNCIONI BE... i mai funcionará... pot millorar transferint.. però caldría canviar de dalt abaix el personal, les actituts, i l'empresa gestora... i ja es va veure que van amenaçar amb vaga... DESINVERSIÓ DES DE FA ANYS ES NOTA per tot arreu a rodalies Com tantes coses a Catalunya, potser que tinguem de deixar d'anar a plorar a madrid per drets bàsics...
Perico de los palotes Fa 2 mesos
Es indignante que la accesibilidad sea tan escasa en muchas de las estaciones y apeaderos de Rodalies a estas altura de la película (sobretodo por la falta de mantenimiento de las que ya hay adaptadas).

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive