Un tren a l'estació de Mataró
Un tren a l'estació de Mataró

capgros.com / ACN

Millores al sistema d'informació de l'estació de Rodalies de Mataró

Renfe introduirà millores en megafonia, elements de visualització i informació subministrada als viatgers, com ara l'ocupació dels trens

Renfe ha licitat per 7,2 milions d’euros el contracte per al subministrament, instal·lació i manteniment dels sistemes d’informació al viatger a les estacions de Rodalies de Catalunya, entre elles les de Mataró i Arenys de Mar.

El contracte preveu que les millores s’implantin fins a finals del 2025 en 31 estacions on els sistemes d’informació ja tenen més de 15 anys i en 14 més que tenen un alt volum de viatgers. Les obres permetran fer millores en megafonia, elements de visualització (teleindicadors i monitors) i els equips d’interfonia per permetre la comunicació de persones amb problemes auditius.

Les estacions amb sistemes antics que veuran actuacions de renovació són les de Mataró, Arenys de Mar, Aeroport, Balenyà-Els Hostalets, El Clot, Blanes, Calella, Castelldefels, El Prat, Granollers-Canovelles, Gualba, Hostalric, La Garriga, La Granada, La Sagrera-Meridiana, L’Arboç, L’Hospitalet de Llobregat, Maçanet-Massanes, Martorell, Mataró, Molins de Rei, Montmeló, Plaça de Catalunya, Riells i Viabrea, Sabadell Nord, Sant Vicenç de Calders, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa-Est, Tordera, Vic, Viladecans i Vilanova i la Geltrú.

D’altra banda, les 14 estacions amb alt volum de viatgers que renovaran els sistemes per tal de poder incrementar la funcionalitat en la informació a subministrar als viatgers, amb dades, per exemple, sobre l’ocupació dels trens, són les estacions de Mataró, d’Arc de Triomf, El Clot, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Gavà, La Sagrera-Meridiana, L’Hospitalet de Llobregat, Plaça de Catalunya, Sabadell-Centre, Sabadell Nord, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa i Vilanova i la Geltrú. El finançament d’aquesta actuació s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència NextGenerationEU.

Cal recordar que Renfe ja ha instal·lat aquest 2023 els primers equips de videovigilància intel·ligent a l'estació de Mataró i a 21 estacions més de Rodalies de Catalunya, entre les quals Barcelona-Arc de Triomf i plaça de Catalunya, Badalona, Sitges, Sabadell Centre i Nord o Granollers Centre. Aquest nou sistema recopila i processa de forma anònima i automatitzada milers de dades a través del sistema de videovigilància

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive