La Riera, durant l'Estat d'alarma. Foto: R. G.
La Riera, durant l'Estat d'alarma. Foto: R. G.

Confinament: no s'hi val comprar el pa o treure el gos a mitja hora de casa

L'Ajuntament de Mataró avisa que la circulació, encara que sigui per un motiu permès, s'ha de dur a terme en el mínim temps imprescindible

Complir de manera estricta amb l'Estat d'alarma i les restriccions que suposa no és senzill. El confinament a casa, obligatori per frenar la propagació de l'epidèmia de coronavirus, estableix que només es pot sortir de la llar en comptades excepcions. I això implica moltes limitacions, que no tots els ciutadans semblen disposats a suportar, malgrat que les multes que toca pagar en cas de ser enxampat són molt elevades, entre 600 i 30.000 euros. A Mataró, en poc més d'una setmana, la Policia Local ha sancionat prop de 300 persones per aquests incompliments.

Es tracta d'una xifra molt elevada però que, segons fonts municipals, seria similar a la que s'està registrant en altres municipis catalans, malgrat que no es disposa de dades oficials per confirmar-ho amb exactitud. Al contrari que en altres ciutats, a Mataró no s'ha produït cap detenció per resistència a l'autoritat. Aquest dimecres, però, s'ha confirmat la primera denúncia judicial a un ciutadà que havia incomplert reiterades vegades l'Estat d'alarma. 

Coronavirus, control policial a l'avinguda Puig i Cadafalch. Foto: R.Gallofré

La majoria de persones denunciades ho han estat per deambular a peu pel carrer sense complir amb cap dels motius autoritzats. Cal recordar que només es pot circular per la via pública per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; anar a l'hospital o al metge, assistir al lloc de feina, desplaçar-se on hi ha menors o persones grans o dependents, que necessiten atenció, treure el gos a fer les seves necessitats, anar a entitats financeres i asseguradores, proveïr-se de carburants o per causa major.

S'han detectat força casos de mataronins que utilitzen un motiu permès com a excusa per deambular pels carrers

Una dada important és que aquesta circulació s'ha de fer individualment i ha de dur-se a terme en el mínim temps imprescindible. El problema, segons expliquen fonts de l'Ajuntament, és que s'han detectat força casos de mataronins que, escudant-se en alguna de les excepcions permeses, estiren més el braç que la màniga. La Policia Local ha detectat diverses persones que estaven passejant el seu gos a l'altra punta de la ciutat, o que anaven a comprar el pa a un establiment situat a mitja hora de casa. Treure el gos, sí, i anar a proveïr-se d'aliments, també; però sempre en un radi curt a la llar, o si t'enganxa la policia, seràs multat severament. 

Trencar el confinament reunint-se a parcs

La Policia Local també s'ha trobat amb diversos casos de grups de persones que s'havien reunit a parcs i espais verds de la ciutat, en alguns casos fins i tot trencant el precinte que n'impedeix el pas precisament perquè no es converteixin aquests dies en llocs d'esbarjo i reunió. Com que el passeig per si sol està prohibit, s'ha barrat el pas a espais com el front marítim, que durant el cap de setmana passat, amb el bon temps que feia, hauria pogut atreure molta gent. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive