Mataró segueix acumulant denúncies de gent que no compleix amb el confinament. Dimarts passat, dia 24, es van sumar 65 sancions per aquest motiu i es va efectuar la primera denúncia judicial per una persona que estava sent reincident i acumulava ja diverses denúncies administratives. A banda d'aquest fet, es van denunciar a persones pels següents motius: una per estar en un parc tancat, 60 per deambular sense motiu justificat, dues per circular amb vehicle sense motiu, un per obrir un comerç i l'esmentada denúncia judicial sota el concepte de desobediència a l'autoritat sanitària. En total hi ha 436 sancions administratives efectuades a la capital del Maresme.

Les dades generals segueixen creixent a un ritme sorprenent tenint en compte que ja fa més de deu dies ques es coneixen les restriccions. En total, la policia local ha identificat 2.249 persones i 2.255 vehicles. Durant les últimes 24 hores es van fer 174 identificacions de persones i 254 de vehicles. Les multes poden anar dels 600 als 30.000 euros.

Recordant la normativa

Cal recordar que només es pot circular pel carrer per adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; anar a l'hospital o al metge, assistir al lloc de feina, desplaçar-se on hi ha menors o persones grans o dependents,  treure el gos a fer les seves necessitats, anar a entitats financeres i asseguradores, proveïr-se de carburants o per causa major. Una dada clau és que aquesta circulació s'ha de fer individualment i ha de dur-se a terme en el mínim temps imprescindible. I aquí és on l'ajuntament assenyala que la gent intenta estirar més el braç que la màniga. No, no val anar al supermercat que està a trenta minuts de casa ni treure a passejar el gos diversos kilòmetres lluny del teu domicili.