Can Cruzate: la peça que ha de complementar la Plaça Gran. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Can Cruzate: la peça que ha de complementar la Plaça Gran. Foto: R. Gallofré

Can Cruzate: la peça que ha de complementar la Plaça Gran

L’Ajuntament ja ha adquirit la totalitat de la finca però encara no ha definit o fet públic exactement els usos que tindrà, que haurien de guardar relació amb la doble naturalesa de la Plaça Gran

A la Plaça Gran no hi ‘caben’ gaire restaurants més. És als seus entorns, un concepte ampli ja que l’espai s’insereix de ple en el circuit de places del Casc Antic de Mataró i tots els braços del sistema d’equipaments i atractius del Centre, on segurament encara hi ha camp per córrer. Però la que quasi té l’aforament complet és l’actual Plaça, que no té perquè ser la del futur a mig termini. De fet no serà així. La peça de Can Cruzate torna a ser sobre el tauler municipal força anys després de quedar congelada en el temps.

Can Cruzate és la finca entre les places de l’Ajuntament i Gran, entre el Carreró i el carrer d’en Palau que properament serà totalment municipal i que en qüestió de mesos podria tenir un projecte concret sobre els seus usos i planejament. Des de l’executiu de moment no s’avancen detalls però els darrers cops que se n’ha parlat s’ha vinculat sempre a la proximitat amb la Plaça Gran. Des de dos vessants complementaris: un més logístic i l’altre més important i estratègic: de promoció de ciutat.

Serà turístic i gastronòmic o no serà

A més d’una peça estratègica, la finca pot oferir serveis importants de la plaça com lavabos públics

Can Cruzate serà el complement de la Plaça Gran. Per tant té tots els elements per tenir part o tots els usos avesats a visitants i gastronomia. Donar servei (per exemple de lavabos) a la zona permetria que molts dels actuals locals que s’encabeixen en les antigues cavallerisses de la zona i locals compartimentats alliberessin espai per a usos comercials. Però més enllà d’això, comerciants i restauradors esperen veure quina és la proposta per a l’espai. Com pot convertir-se en l’equipament adjunt de la naturalesa gastronòmica (en venda i en hostaleria) del mercat de tota la vida. 

S’ha parlat de possibles usos restauradors posant en valor el mercat o altres elements similars. El fet, però, és que la finca s’utilitzarà com a revulsiu de zona. El comerç de la zona ho espera, després de tants anys de quatre parets barrades amb el sostre esbotzat a bona part del total de la zona. Miquel Sola, de l’associació del Casc Antic, assegura que “fa un any més o menys es va crear una comissió per parlar de tota la zona, entre els temes hi havia Can Cruzate. Fa temps que no es reuneix. Nosaltres no som tècnics, entenem que ha de ser l’Ajuntament qui faci un pas endavant i ens faci una proposta, almenys, per començar a debatre. El que és evident és que cal solucionar el tema”.

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive