Setge policial als mals conductors de bici i patinet
Setge policial als mals conductors de bici i patinet

Campanya als instituts per recordar als joves que "el patinet elèctric no és una joguina"

El Servei Català de Trànsit promou la campanya perquè els conductors joves de patinets compleixin amb normatives com les que ja s'apliquen a Mataró

La popularització dels patinets elèctrics entre els adolescents ha portat el Servei Català de Trànsit (SCT) a posar en marxa una campanya de conscienciació a les escoles i instituts de Catalunya. Amb l'eslògan 'Saps que si portes un patinet elèctric condueixes un vehicle?', s'ha editat un material educatiu que Mossos i policies locals podran utilitzar en les xerrades als centres educatius. A ciutats com Mataró s'està intentant controlar aquest fenomen amb una normativa específica i també amb la creació de carrils específics, en un projecte no exempt de polèmica

Algunes de les infraccions més habituals que reben aquest tipus de vehicles són per circular per la vorera, anar amb un acompanyant o portar els auriculars posats. "Estem acostumats que el patinet sempre ha sigut una joguina, però el patinet elèctric és un vehicle", explica el coordinador de Mobilitat Segura a la Regió Central dels Mossos, Joan López.

El fenomen dels patinets elèctrics és relativament nou i això fa, segons Joan López, que "encara no estigui acabat de regular". De fet, molts usuaris desconeixen què poden fer i què no quan circulen amb aquest Vehicle de Mobilitat Personal (VMP). Per tot plegat, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha editat 15.000 fulletons informatius on es detallen les normes que s'han de seguir quan es va en patinet. Aquest material es distribuirà entre els Mossos i les policials locals perquè el facin servir en les xerrades d'educació viària.

Mataró posa límits a patinets elèctrics i bicicletes

Un patinet elèctric circulant per Mataró

Entre d'altres, es recorda que el conductor no pot portar cap acompanyant, que no es pot circular per les voreres, que s'han d'obeir els senyals de trànsit o que no es pot circular per vies interurbanes ni tampoc autovies ni autopistes.

Amb l'objectiu que els joves i adolescents coneguin la normativa, Mossos i policies locals s'han fet seu aquest material per complementar els tradicionals cursos d'educació viària que es fan als centres educatius. López apunta que la sinistralitat ha anat en augment -només a Barcelona els accidents amb patinet ha crescut un 79% entre gener i juny- i recorda que, igual que els vianants o els ciclistes, els conductors de patinets "són els més dèbils, perquè no tenen cap tipus de protecció".

Un dels aspectes en què incideixen els agents en les xerrades a les escoles és en l'ús del casc. Malgrat que la normativa de la Direcció General de Trànsit (DGT) no n'ha especificat l'obligatorietat, sí que es recomana que s'utilitzi sempre. De fet, un estudi de l'Hospital del Mar realitzat entre l'any 2019 i maig del 2020 detalla que només un de cada cinc conductors accidentats portava casc en el moment de l'accident.

Arxivat a:

Comentaris (9)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive