Menys accidents i menys denúncies a patinets que fa un any
Menys accidents i menys denúncies a patinets que fa un any

Edat mínima de 16 anys i casc obligatori per conduir un patinet elèctric a Mataró

Així ho estableix la nova Ordenança de Mobilitat de mataró, que també prohibeix la circulació de bicicletes per voreres i zones de vianants

Mataró prohibirà conduir patinets elèctrics als menors de 16 anys, i a més serà obligatori dur casc per fer-ho. Així ho estableix la nova ordenança de mobilitat, que l'Ajuntament ja té a punt. El document també prohibirà la circulació de bicicletes per voreres i zones de vianants, a l'igual que ja es fa amb els patinets

L’Ajuntament va aprovar l'avantprojecte d'ordenança per decret i ara l'ha portat a informació pública, de manera que fins al 10 de març la ciutdania pot consultar-lo i fer arribar les seves aportacions al correu electrònic mobilitat@ajmataro.cat. L'ordenança regula tots els aspectes de la mobilitat a la ciutat, fent especial esment als vehicles de mobilitat personal (VMP) com ara els patinets elèctrics, o les bicicletes, que fins ara no han estat objecte d'una regulació prou concreta. 

Des de principis d'any la Policia Local ha començat a multar els conductors de patinets elèctrics que circulin per la vorera i per les zones de vianants, arran de l'entrada en vigor de la mdoficació legislativa que així ho regula. Més enllà de la norma general, però, Mataró aprovarà amb aquesta nova ordenança un seguit de normatives d'aplicació municipal, que són encara més restrictives. 

Ciclistes pel carril de la Ronda Cervantes. Foto: R. Gallofré

Ciclistes pel carril de la Ronda Cervantes. Foto: R. Gallofré

En l'àmbit dels vehicles de mobilitat personal, s'estableix que a Mataró  l’edat mínima per conduir-los serà 16 anys i el conductor haurà de portar obligatòriament casc de protecció homologat. Es prohibeix la seva circulació per les zones de vianants, com ja estableix la normativa superior, i a Mataró tampoc podran circular per la calçada de les vies que tenen limitada la velocitat a 50 km/h. També es preveu habilitar un registre municipal d’aquest tipus de vehicles. Els patinets no elèctrics, monopatins i similars sí que poden circular per les voreres i carrers residencials a una velocitat adaptada a pas de persona, i s’estableix l’ús obligatori del casc de protecció homologat per a les persones menors de 16 anys.

Pel que fa a les bicicletes, se'n prohibeix també la circulació per voreres i per zones e vianants, tal i com passa amb els patinets i com estableix el Reglament General de Circulació (art. 121.5). L’avantprojecte d’Ordenança de Mobilitat contempla però una excepció quan la persona conductora sigui menor de 12 anys i ho faci acompanyada d’un adult a peu, a una velocitat que no superi els 5 km/h i mantenint una distància de seguretat d’1 metre respecte dels vianants.

 

Arxivat a:

Comentaris (42)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive