Cues aquest dijous a l'oficina bancària de BBVA de Mataró. Foto: Aurèlia Llorens
Notícies relacionades
Cues aquest dijous a l'oficina bancària de BBVA de Mataró. Foto: Aurèlia Llorens

Cada dia igual: cues i més cues a les oficines bancàries de Mataró

El tancament d'oficines i la limitació d'horaris en l'atenció personalitzada provoca aquestes escenes a diari

És una estampa que es repeteix dia rere dia, tant en l'oficina bancària de la fotografia que acompanya aquesta notícia (la de BBVA a plaça Granollers) com a la d'altres entitats bancàries arreu de Mataró. Cada matí cues eternes per fer-hi gestions bàsiques. 

Una lectora ha enviat aquest dijous, dia 25, aquesta imatge a Capgros.com per denunciar "el maltractament que patim per parts dels bancs, especialment els nostres avis". La gent gran és la més afectada per la política que els bancs estan aplicant de convidar els clients a fer la majoria d'operacions online o als caixers, ja que es tracta d'un col·lectiu que sovint té dificultats en les operacions telemàtiques i requereixen d'atenció personal a l'oficina.

En els darrers anys s'han tancat nombroses oficines a Mataró i arreu del territori, i les que queden concentren l'activitat presencial, en horari limitat i sovint situades molt lluny del lloc de residència dels clients. Tot plegat acaba provocant situacions veritablement molestes i problemàtiques per a molts clients. 

L'Ajuntament de Mataró es va reunir amb representants de BBVA a principis de mes per reclamar-los solucions a aquests problemes, com ara la instal·lació de caixers fora de les sucursals, en supermercats, eixos comercials o equipaments. A banda, el consistori ha reclamat a les entitats bancàries que busquin una sortida a les oficines que tenen tancades al municipi, més d'una trentena, que sovint són objecte d'ocupacions i de vandalisme.

A banda, L'Ajuntament va aprovar per unanimitat una declaració institucional que reclamava a bancs i caixes que recuperessin l'atenció personalitzada de cara a evitar els perjudicis a la gent gran i altres col·lectius vulnerables amb dificultats en l'ús de les tecnologies. 

Comentaris (14)

JOAN Fa 2 anys
…aquí i pel que arribarà en breu i dediquem els nostres esforços actractar d’adaptar-nos-hi en llic de gastar energies en posar-nos-hi d’esquena. Dispenseu l’extensió dels meus comentaris i preneu el que hi he escrit com una opinió personal d’algú que viu el present, alça la mirada cap al futur i mira de reull el passat per no oblidar mai d’on ve. Salut per a tots /es
JOAN Fa 2 anys
…el camí digital ja iniciat en banca i no banca, és irreversible i mentres més temps perdem en discutir si hem de tornar o no enrera, més oportunitats en estarem perdent. El mon financer ha canviat i seguirà canviant a màxima velocitat i segurament no trigarà gaire que hi veurem entrar els grans gegants que enmagatzemen bona part de la informació (els googles, els amazons i companyia) amb un nou canvi que probablement encara serà més radical. Anem-nos doncs preparant pel que ja
JOAN Fa 2 anys
…per tan com a consumidors i usuaris de banca ens queden poques més opcions que convertir-nos en usuaris digitals. Pel que fa a la gent gran, que em mereix el màxim respecte i reconeixement, crec que fora bo no es tanqués tant en banda i, de la mateixa manera que probablement la pandèmia els ha obligat a usar noves tecnologies per poder contactar amb fills i néts, donés un petit pas per adquirir els mínims coneixements digitals bàsics per sobreviure en aquesta nova realitat…
JOAN Fa 2 anys
…que per cer hem estat pagant sempre encara que abans camuflats entre la diferència entre el tipus d’interès que cobravem pels nostres dipòsits i el que pagaven pels nostres préstecs. Els serveis bancaris mai han estat gratuïts. Les fusions, el tancament d’oficines i reducció de personal no deixen de se una conseqüència de la fugida cap endavant d’unes entitats que, al meu entendre, no tenen cap futur especialment mentre els tipus d’interès es mantinguin als nivells actual
JOAN Fa 2 anys
Benvolguts/es, la banca és un negoci com qualsevol altre i, com tota empresa, amb un únic fi que es guanyar diners. Altre cosa diferent es si reparteix els seus guanys únicament entre els seus accionistes o bé en destinen una part en revertir-ho a la societat (com es el cas d’algunes fundacions copropietàries de bancs). Des que els tipus d’interès estan pràcticament a zero, ja no tenen marge al seu negoci tradicional (comprar i vendre diners) i per tant han de recòrrer a cobrar se
Pep Itram Fa 2 anys
Manca de respecte absolut cap els seus clients i en especial a la gent gran. Una vergonya que ja fa massa que dura.
Juan Jose Fa 2 anys
Pues espérate que el dia 3 cierra oficinas de caixabank al menos 3 y luego tocarán 2 más mínimo y dentro de 5 o 6 años se cierran todas y será banca online donde está esos tiempos que las cajas y bancos estaban a nuestro servicio cercano y esos trabajadores y ese director que eran amigos cercanos???
M. Concepcion Mintegui Vila Fa 2 anys
Caixabank, et posa un ASESOR, i no saps mai amb qui parlàs, per q el cambian cada setmana, de pena. I clar tens vigilar per q una srta. la primera q vaig tenir sort q me procuro controlar, el meus comptes, me havia fet una jugada, q per sort vaig pogué solucionar.
Mayor sin estudios Fa 2 anys
Los culpables los políticos que las personas mayores solo los quieren para engañarlos a la hora de votar con promesas falsas y a los banqueros regalándole el dinero como a la antigua Bankia que no devolvió muchas de las preferentes que justamente se las ofreció a personas con poco conocimiento que con un poco por avaricia las acepto.
Montserrat Fa 2 anys
Sense comentaris per la gent que opina que ja era hora... us desitjo el millor quan sigueu vellets. L'estratègia dels grans bancs per enriquir-se a costa nostra es descarada. Però tots sabem que això és el que han fet sempre els bancs des dels inicis de la seva existència, ha sigut sempre així. "La banca gana"

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive