Caixers automàtics desplaçats per pal·liar el tancament d’oficines bancàries
Notícies relacionades
Caixers automàtics desplaçats per pal·liar el tancament d’oficines bancàries

Caixers automàtics desplaçats per pal·liar el tancament d’oficines bancàries

L’Ajuntament de Mataró posa sobre la taula dels bancs la demanda d’instal·lar caixers fora de les sucursals, en supermercats, eixos comercials o equipaments

El tancament d’oficines bancàries és una problema general perquè la tendència és global però que a Mataró està tenint conseqüències i afectacions singularment greus. En els darrers anys han tancat fins a 34 sucursals i fruit d’això hi ha molts mataronins que s’han de desplaçar en trajectes llargs per anar a la seva entitat bancària. Un dels casos que més protestes ha aixecat és el de l’oficina del BBVA a la Plaça Granollers, on es creen cues de fins a dues hores. Precisament amb aquest banc ha començat l’Ajuntament una roda de contactes en la qual posa sobre la taula una possible solució: la dels caixers desplaçats.

Els caixers desplaçats són aquells que es troben fora de la sucursal bancària. Serveixen, per tant, perquè aquelles persones que vulguin retirar efectiu ho puguin fer. Núria Moreno, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró explica que aquesta va ser una de les solucions que van proposar al BBVA en la reunió que ella i el regidor d’empresa Sergi Morales van mantenir aquesta setmana amb aquesta entitat. 

“És el propi Banc d’Espanya el que ha instat a les entitats a apropar els seus serveis a la ciutadania i nosaltres proposem aquests caixers desplaçats. Caixers de les diferents entitats als eixos comercials, als supermercats o fins i tot en algun equipament que facilitin la retirada d’efectiu i l’operativa més bàsica i que siguin al costat del comerç de proximitat”, explica Moreno.

Exemple de caixers automàtics

Exemple de caixers automàtics

Amb el BBVA, l’Ajuntament mantindrà d’aquí a un mes una segona trobada en el que es farà el retorn de les peticions traslladades en la primera, sobre els problemes del tancament d’oficines, la necessitat de fer obres per millorar l’accessibilitat a la sucursal de la Plaça de Granollers o la seguretat i seguiment de les antigues sucursals tancades, que en diferents casos acaben sent usurpades o ocupades.

“Solucions plausibles”

Moreno explica que l’Ajuntament ha traslladat al BBVA el “malestar” pel tancament d’oficines i que la dels caixers desplaçats és “una de les solucions més plausibles que podem trobar de manera conjunta, que vagi a favor del ciutadà i no entri en xoc amb la línia de negoci dels bancs”. Que en diferents eixos comercials de la ciutat hi hagués aquests caixers, explica la regidora, permetria resoldre greuges territorials actuals com la manca de caixers a Cerdanyola o l’Havana. 

Amb la situació actual, assegura Moreno, “una part important de la població ha quedat desatesa, sobretot persones amb perfil vulnerable que queden excloses de la banca digital” a la qual intenten redirigir pràcticament totes les entitats per igual. 

Comentaris (1)

Observador mataroní Fa 26 dies
Els bancs fan mala gestió, ens enganyen i ens expolien, eliminen oficines i personal i a canvi són rescatats amb els nostres diners, tornen a tenir guanys sense haver retornat els diners dels rescats i a sobre els ciutadans hem d'aguantar unes comissions abusives i les cues i cites prèvies per aquesta falta de serveis. És lamentable tot plegat

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive