Vista de l'Hospital de Mataró on es registra un augment d'ingressats. Foto: R.Gallofré
Vista de l'Hospital de Mataró on es registra un augment d'ingressats. Foto: R.Gallofré

Augment significatiu d’ingressos a planta i UCI per Covid a Mataró

Puja el nombre d’ingressos un 30% i l’UCI passa d’1 a 6 ingressats mentre el risc de rebrot torna a ser molt alt

La Covid-19 no dona treva a l’Hospital de Mataró que en la darrera setmana registra un augment del 30% del nombre de pacients ingressats i una pujada important de l’ocupació de llits d’UCI, d’1 la setmana passada a 6 aquesta.

L'Hospital té 6 dels seus 14 llits d'UCI ocupats

El balanç setmanal que fa públic el Consorci Sanitari del Maresme diu que en data de 6 d’octubre hi ha a l’Hospital de Mataró 30 pacients ingressats per Covid-19, 6 dels quals estan en la Unitat de Cures Intensives. Per contra, només cal lamentar 1 defunció els darrers 7 dies, que suposa una dada molt inferior a la de la setmana anterior, quan se’n van sumar fins a 5.

La incidència de la Covid-19, però, segueix sent important. Després de setmanes d’una certa estabilitat en el nombre de pacients ingressats  (17, 24 i 23 en els darrers 3 resums setmanals) el nombre puja un 30% després de la primera setmana d’octubre i pràcticament dobla el que es registrava un mes abans. L’actual ocupació de l’UCI, amb 6 ingressats, també és la més alta del darrer mes. Cal recordar que l’Hospital de Mataró té 14 llits d’UCI pel que l’actual nombre d’ingressats està a un llit d’arribar al llindar del 50%.

Les proves PCR serveixen per calcular el risc de rebrot

Les proves PCR serveixen per calcular el risc de rebrot


 

El risc de rebrot torna a repuntar

En paral·lel a la situació sanitària de l’Hospital, les últimes dades del Departament de Salut demostren que el risc de rebrot segueix essent molt volàtil a Mataró i després de dies tendint a la baixa s’ha disparat fins superar de nou el llindar dels 200 punts. Així, el risc de rebrot de Mataró torna a ser molt alt, amb 238,67 amb les darreres dades actualitzades.

Creixen de forma important tots els indicadors relacionats com la velocitat de reproducció de la malaltia, que registra 1,19, fet que indica que la Covid-19 torna a estar en creixement a Mataró.

Comentaris (5)

Paco Fa 2 anys
Curiosamente cuando en todo el pais están repuntando los casos, en Cataluña se estabilizan, bajan y mañana subirán. No hay que ser muy listo para entender la "estrategia" de los indepes. Aún en plena pandemia no son capaces de cambiar el chip.
flipada Fa 2 anys
Arnau Arnau baixa quan hi han 150 morts acumulats solament a l'hospital de Mataró d'una poblacio de 200.000 perquè no és tot el Maresme. Imagina que siguem milions a Mataró i Maresme quan milers i milers de mort que seriem, potser pitjor que la mitjana d'Espanya que ja és dir molt. No sé on veus que sigui tant baixa, fins que no et toqui potser ja no diràs que és baixa perque a qui li toqui li toca i no li val el consòl que dius. Fes bondat apa que tens molta cara
Enric R Estel Fa 2 anys
No sé que nos extraña , es lo más normal , cuando vas por la calle y ves la cantidad de gente que lleva la mascarilla mal puesta o directamente sin ella , y la policía brillando por su ausencia , es lo mínimo que nos puede ocurrir , lo máximo todos sabemos lo que es , quedarnos encerrados otra vez , y así puede ocurrir una vez ,otra , otra y otra .........
maria Fa 2 anys
que algu m'expliqui com cada canvia la cosa, un dia el risc de rebrot es baix i al seguent i a l'inreves, no s'enten res, semblen cotitzacions de borsa, no sé fins quin punt és normal.
Arnau Fa 2 anys
Estic fart que els medis de comunicació manipuleu les notícies per tal de vendre l'article. No informeu de la bixa de defuncions, pero si l'augment d'ingresos, no obstan, és una xifra baixa a un hospital on acudeix gent de tot el Maresme. Informeu amb objectivitat i no acolloniu a la gent.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive