L’Ajuntament de Mataró, cada cop menys endeutat
L’Ajuntament de Mataró, cada cop menys endeutat

Cugat Comas

L’Ajuntament de Mataró progressa: cada cop menys endeutat

La reducció del deute de l'Ajuntament de Mataró és un dels objectius del govern: baixa en 6 milions pel 2024 i en 25 milions fins el 2027

L’Ajuntament de Mataró està cada cop menys endeutat. Reduir l’endeutament ha estat un dels grans objectius dels darrers anys i s’està en una molt bona tendència. Aquesta reducció, en l’actual situació macroeconòmica, és especialment recomanable ja que els costos financers també han pujat molt els darrers mesos. Surt més car tenir préstecs i crèdits, vaja, de la mateixa manera que els tipus d’interès fan la guitza a les famílies hipotecades. 

El projecte de pressupost municipal aprovat inicialment al Ple Municipal de la setmana passada preveu que l’endeutament del grup Ajuntament (el nom amb el que es coneix el tot municipal, comptant-hi també les empreses públiques, societats, consorcis i fundacions) es rebaixarà  en 11,26 milions i passa dels 123,16 milions de l’any 2023 als 111,90 previstos per al 2024. Tot i aquesta reducció, la situació dels tipus d’interès fan que el pressupost prevegui que l’increment de la càrrega financera per l’amortització dels préstecs i  haver de pagar tipus d’interès més elevats que representa un augment de 2.054.662 euros respecte l’any anterior.

“La reducció del deute és un exercici de responsabilitat important. Treballem en la línia de reduir 6 milions de deute en aquest primer exercici i fins a 25 en tot el mandat”, va explicar Miquel Àngel Vadell, en aquest cas circumscrivint-se només al deute de l’Ajuntament.

44 milions menys d’endeutament del Grup Ajuntament 

La previsió de nou endeutament en el pressupost 2024 és de 8 milions i la resta del mandat es manté una xifra de 8 en el pla d'inversions amb un total de 32 milions durant els quatre anys. En l'exercici 2024, expliquen des de l’Ajuntament, es destinen a amortitzar préstecs per valor de 14 milions “per tant la reducció de l'endeutament extern durant el proper exercici serà de 6 milions i durant tot el mandat de 25. Se situarà així l'endeutament extern al finalitzar l'exercici 2027 en 56 milions amb una ràtio prevista del 34,31% sobre els ingressos corrents”. 

Les xifres per a tot el Grup Ajuntament passaran d’un endeutament total de 123 milions al finalitzar aquest any a 79 al tancar el 2027. S’assoliria així una reducció de 44 milions en total del mandat, a raó d’11 cada exercici. 

L’endeutament va pujar als 305 milions el 2010 i als 151 a inicis de l’actual dècada. L’Ajuntament està cada cop menys endeutat. 

Arxivat a:

Comentaris (4)

mamen Fa 11 dies
Clar! reduin despeses dels serveis i obligacions de un ajuntament al ciutadans , ens pugan els impostos una barbaritat, i que es veu...tot abandonat, deixat, brut, així clar que és baixa el deuta.
Alex R Fa 11 dies
Molts funcionaris i treballadors cobrant bons sous,de funcionaris i cada cop treballant menys. Moltes ajudes i subvencions a ganduls que tenim de mantenir i despres aguantar-los fent escandol a les places fins les,3h matí pq al dia segūent ells no treballen i tu que els mantens si!! Rebaixar sous, funcionaris i ajudes això tenen de fer!!!
celia Fa 12 dies
es clar, pujant impostos de manera bestial i tants anys així qualsevol redueix el deute que per altar banda si fossin bon gestors no hauria de haber mai, de fet hi han ajuntaments que no tenen, està clar que el de Mataró no és un bon exemple de bona gestió dels recursos i a més tenen la barra de pujar impostos molt per sobre de l'IPC.
Lola Fa 12 dies
El que cal fer és gastar amb lo extrictament necessari i amb seny per no haver d'apujar impostos degut a la greu situació que estem patint els ciutadans en els últims anys.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive