Així invertirà l'Ajuntament de Mataró 14 milions l’any 2024. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Així invertirà l'Ajuntament de Mataró 14 milions l’any 2024. Foto: R. Gallofré

Cugat Comas

Així invertirà l'Ajuntament de Mataró 14 milions l’any 2024

Obres a la via pública, el projecte Renatura o la intervenció en equipaments s’enduen les inversions més importants

L’Ajuntament de Mataró té el full de ruta del mandat i l’ordre del dia del proper 2024 definits. El Ple Municipal va aprovar inicialment el pressupost de l’Ajuntament per l’any que ve i el proper dia 22, en Audiència Pública, es presentarà la plasmació de la col·lecció de números i partides que conformen els comptes: el Pla d’Actuació Municipal i el Pla de Mandat amb les seves inversions. En espera del detall concret sí que està quantificat el que serà inversió directa de l’Ajuntament pel proper exercici. Són 14,4 milions.

 • Sumant´-hi les empreses municipals, les inversions són 24,19 milions

El context econòmic, pel qual s’ha moderat la inversió i s’han hagut de pujar els impostos per a l’objectiu de mantenir la cartera de serveis, ha limitat l’abast de les inversions a fer per part de l’Ajuntament de Mataró. Aquests 14,4 milions per als 12 mesos de 2024 prioritzen aspecte com el projecte Re-natura que ha de servir per recuperar verd, diversitat vegetal i adaptabilitat al canvi climàtic, inversions com la de l'edifici del Sidral, a la plaça d'Espanya, acabar el Casal de Gent Gran de l’Havana i adaptar el Camp del Centenari. 

Algunes de les inversions més importants:

 • 6,1 milions d’euros per impulsar projectes com la millora del clavegueram i l’enllumenat públic de Les Sureres o la reparcel·lació de la zona verda expropiada del Rengle. També en aquest àmbit es preveuen actuacions per posar la Ciutat al dia (manteniment i millora de l’enllumenat i les vies públiques, renovació del mobiliari urbà i jocs infantils o millores en la senyalització i el traçat)
 • 4,6 milions d’euros pel programa Re-natura, per millores en les infraestructures de camins pedalables o per a la renovació de la flota de vehicles.
 • 2,1 milions d’euros per a realitzar inversions en equipaments socials, cívics i escolars; el projecte de renovació dels vestidors i de noves sales complementàries a l’activitat esportiva del Camp Municipal de futbol del Centenari i millores en d’altres equipaments esportius de la ciutat. També s’inclou la transformació, accessibilitat i posta al dia del Clos Arqueològic Torre Llauder i el nou equipament per al Casal de la Gent Gran de l‘Havana, entre d’altres.
 • 912.682 euros per implantar millores en equipaments administratius, informàtics o per renovació d’equips

En la presentació del pressupost, l’alcalde David Bote va posar en valor que una altra de les novetats del pressupost present és una partida per la revisió del Pla General. “Moltes de les accions i apostes d’aquest mandat necessitaran d’aquesta revisió del Pla General per executar en volum i magnitud en diferents punts de la ciutat. És un avenç necessari”, va dir. 
 

Arxivat a:

Comentaris (7)

José Manuel Vázquez Fa 8 dies
No entenc aquesta permissivitat per que el gossos pixin a qualsevol façana o vorera si després els amos tiren un raig d'aigua per acabar-lo d'adobar.
FRAN Fa 12 dies
La mania dels carrils bici imitant la CoLau, en carrers de fortes pujades que no els usen ni Cristo. Resultat, cotxes què no troben aparcament ni llocs alternatius. Ja prou de frikades sisplau...
Isabel Fa 12 dies
Aixo no es un pressupost Es una vergonya. No teniu cap coneixement de gestio económica ni resoldre les necessitats d una gran ciutat. Sou una estafa de govern
Marta Saurí Fa 12 dies
Ni un euro per replantar arbres, arreglar voreres carrers, netejar platjes tot l' any, arreglar passeig maritim tot l' any. Mataró continúa brut i molt decadent.
Encarna Fa 12 dies
Ni palabra de renovar las aceras que está n hechas una mierda (Ronda O’donnell, Prim, Isern, Argentina etc etc etc)
roberto rodrigo Fa 13 dies
Esta ciudad le queda muy, muy grande a nuestros políticos
i no oblidem el seu salari i els altres, que ens costen.. Fa 13 dies
més d'1 milió d'euros l'any. I el tema seguretat i els barris, els gran oblidats. Olé Bote, olé...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive