Els contenidors com aquests els de la Riera desapareixeran. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Els contenidors com aquests els de la Riera desapareixeran. Foto: R.Gallofré

Els contenidors mòbils del Centre es retarden fins al febrer

La totalitat dels nous serveis del contracte de la brossa no es desplegarà fin l’estiu de 2022

El contracte de la brossa de Mataró, ja vigent, no es desplegarà íntegrament fins l’estiu del 2022. L’Ajuntament prioritza la comunicació i la concertació de les diferents novetats i, com ha fet amb el nou sistema de recollida de mobles, anirà concatenant l’estrena dels nous serveis paulatinament. És per això, per exemple, que els contenidors mòbils del centre històric no s’habilitaran a finals d’any, com s’havia anunciat. Es retarden fins el mes de febrer.

Els contenidors mòbils del Centre són una de les novetats del contracte i suposaran l’eliminació dels contenidors actuals, tant en superfície com soterrats, i la substitució d’aquests per àrees mòbils que s’ubicaran només durant unes hores del dia. Així, sols es podrà tirar les brosses de les diferents fraccions de nit (de 20h a 8h podria ser un horari orientatiu) i durant la resta de de jornada no hi haurà contenidors, amb l’esperada millora de l’espai públic a efectes higiènics i estètics per a una millor dinamització comercial i social d’aquesta zona tan concorreguda.

Menys brossa perquè la imatge millori

Els contenidors mòbils o contenidors que es posen i es treuen (“de quita y pon”, els bateja col·loquialment el regidor) ja funcionen en municipis com Granollers i se sumaran a la recollida porta a porta comercial a l’àrea del Centre. El porta a porta de comerços és imminent però en canvi els contenidors mòbils tardaran uns mesos. També al Centre s’ha estrenat ja la baldejadora, el nou camió de neteja amb aigua que passa cada dia pels punts més necessitats.

“Volem canviar la imatge del Centre i necessitem treure la brossa. És imprescindible millorar a les àrees de més activitat comercial”, resumeix el regidor Xesco Gomar. Respecte el retard i el calendari d’implementació de millores que s’allarga més d’un any després del nou contracte, Gomar assegura que “volem implementar els canvis parlant-ho i explicant-ho bé. No és fàcil ni ràpid comunicar novetats a 130.000 habitants i preferim tenir més temps i recursos que no pas córrer a l’hora de reajustar serveis”.

Comentaris (3)

Anònim II Fa 7 dies
Em sembla un bon sistema. A Calella i és i als llocs que ho posen, és veu net. Tot depèn que la gent respecti els horaris.
Anonim no publiqueu las mevas dades Fa 8 dies
No cal netejar els barris nomes el centre dons a la periferia no som personas crec que tambe viuen i lo mes important per el Sr. Bote tambe conteu am els cuan les eleccions i prometeu moltes cosas que despres no cumpliu penseu que teniu una ciutat de 130.000 avitans i començan a estar farts de tanta brutiçia poseu remei abans de res
Tot per al 2022 Fa 9 dies
Tot es deixa pel segon semestre de 2022 o el primer trimestre de 2023, quan hi haurà les eleccions municipals. Així donaran la sensació que han fet alguna cosa.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive