Autobús exprés Mataró-Barcelona, línia que es veuria afectada per la vaga de dilluns. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Autobús exprés Mataró-Barcelona, línia que es veuria afectada per la vaga de dilluns. Foto: R.Gallofré

Així es volen restar autobusos de la plaça de les Tereses de Mataró

L’Ajuntament de Mataró ha traslladat a la Generalitat una proposta quadruple: nova línia 11.3 i que els busos nit, comarcal i universitari no arribin a aquest punt del Centre

Mataró vol restar substancialment el nombre d’autobusos que arriben a la cèntrica plaça de les Tereses. L’Ajuntament de Mataró, de bracet amb els veïns de la zona que s’han mobilitzat els darrers mesos, va traslladar a la Generalitat una proposta concreta per fer possible aquest extrem sense que això suposi rebaixar l’oferta de transport públic. La proposta va més enllà de la ja anunciada de crear una tercera línia de bus exprés a Barcelona i es proposa eliminar la parada a les Tereses de les expedicions de tres línies diferents que fins ara hi arriben.

Xesco Gomar, regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Mataró, ha detallat els quatre extrems de la proposta traslladada a la Generalitat de Catalunya. La mobilitat és competència del Departament de Territori i precisament a tres bandes -sumant-hi els veïns de la zona- va ser la reunió on es va proposar un pla de quatre mesures que permeti restar expedicions i trànsit de grans autobusos per les Tereses els carrers de la zona.

 • La proposta no afectaria el recorregut intern per Mataró de la línia e.11.1 dels autobusos a Barcelona però sí que reduiria el còmput total de busos interurbans que converteixen actualment la plaça en una estació de facto i a l’aire lliure.
 • Els veïns de la Plaça de les Tereses consideren la proposta insuficient i ja han anunciat noves accions amb l'objectiu d'eliminar totes les expedicions d'interurbans de la parada.

Les quatre mesures


L’Ajuntament de Mataró ha sol·licitat al Departament un total de quatre mesures per reduir el nombre d’interurbans en aquest punt de la ciutat:

 1. Sense Bus Nit. Gomar explica que la línia de bus nit que actualment arriba a les Tereses tindria altres punts d’arribada en el ‘circuit de rondes’ de la ciutat.
 2. Els autobusos comarcals. En una línia similar, Mataró proposa que els autobusos que fan trajectes comarcals no arribin a la plaça i traslladar la seva parada a altres punts.
 3. Bus universitari. La línia directa a la UAB, que fa a les Tereses una de les seves parades, també l’eliminaria. “Hi ha marge per ubicar la parada en un altre lloc”, assegura Gomar.
 4. La nova línia e.11.3. Actualment Mataró té servei de bus exprés a Barcelona amb dues línies però ja mesos enrere es va avançar que la proposta municipal passava per una tercera línia. Aquesta faria un recorregut per dins de Mataró pensat sobretot per a barris com l’Havana, el Palau, Rocafonda i Vista Alegre.

Segons ha avançat Gomar, aquesta mesura  “canviaria la freqüència d’expedicions que arriben a la plaça de les Tereses i es reduiria la quantitat d’interurbans que arriben a la plaça”. 

Comentaris (18)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive