Noves línies de bus Expres.cat. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Noves línies de bus Expres.cat. Foto: R.Gallofré

Reclamen més expedicions i una tercera línia de bus a Barcelona

En Comú Podem Mataró portarà al Ple un proposta de millora dels busos interurbans que inclou servei de la línia 2 durant el cap de setmana

Més bon servei, més expedicions i horaris i una tercera línia de busos interurbans de Mataró a Barcelona. És el que planteja el text de la proposta que presenta En Comú Podem al proper Ple Municipal i en el qual es fa ressò de les queixes dels usuaris de les actuals línies exprés 11.1 i 11.2 per la saturació del servei en hores puntes i per les seves mancances d’oferta. Una de les més clamoroses forma part del que es planteja: que la línia 2 també operi els caps de setmana.

 • La tercera línia de busos exprés a Barcelona forma part de les negociacions i plans de l'Ajuntament amb la Generalitat, tal i com va avançar Capgròs.

En Comú Podem explica que tot i ’augment de les freqüències de cotxes de línia “en hores punta es troben amb una situació d’aglomeracions i aforaments al límit a dins del bus i a les parades. La circulació d’aquestes línies pel centre de la ciutat ha provocat queixes, també, per part de veïns i veïnes que denuncien patir una excessiva contaminació acústica, motors encesos quan el comboi està aturat i possibles problemes de seguretat viària que poden derivar-se”.  

La urgència en la millora de la situació actual agafa encara més rellevància, expliquen, si es té present que la línia 11.1 és la línia d’autobusos interurbans amb més passatgers de Catalunya.

Els veïns del Torrent, farts de massa d’autobusos pel carrer
Els veïns del Torrent, farts de massa d’autobusos pel carrer

Els acords que proposen


Els comuns demanaran a la resta de grups municipals de l’Ajuntament de Mataró que es mullin a l’hora de donar suport als següents compromisos per part de la Generalitat.

 • Calendari concret per a la realització d’un estudi, en el termini d’un any, per la viabilitat de la creació d’una nova línia 11.3 a Mataró que connecti directament Mataró amb Barcelona, que passi pels barris i zones de l’est de la ciutat, com Rocafonda, el Palau, l'Havana i Vista Alegre, per tal de descongestionar la concorreguda línia 11.1 i la quantitat de combois que transcorren al centre de la ciutat.
 • Que un cop instaurada aquesta nova línia es traslladi l’actual parada situada a la plaça de les Tereses a ronda de la República
 • Compromís de la Generalitat  inspeccions a l’empresa concessionària del servei d’autobusos interurbans per a determinar el compliment dels protocols d’encesa i apagada dels motors, així com de les instal·lacions i la infraestructura de la flota perquè, en cas d’infracció de les normatives d’acústica ambiental i de l’estat dels motors, portes, cadires i finestres, fer-ne la renovació pertinent, així com avançar en la substitució de nous vehicles menys contaminants. 
 • Revisar i adequar, en cas que fos necessari, els horaris i les freqüències de les línies interurbanes, per tal de vetllar per la puntualitat del servei i evitar aglomeracions a les parades i als combois per a garantir la comoditat dels usuaris. 
 • Ampliar la prestació del servei de la línia 11.2 els dissabtes i diumenges.  

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive