Els veïns del Torrent, farts de massa d’autobusos pel carrer
Els veïns del Torrent, farts de massa d’autobusos pel carrer

Els veïns del Torrent, farts de massa d’autobusos pel carrer

Els veïns, conjuntament amb les famílies de l’Escola Pia Santa Anna, passen a l’acció contra la contaminació, el soroll i el perill de tant de trànsit

Els veïns d’un carrer del centre de Mataró, El Torrent, estan farts de l’acumulació de trànsit d’autobusos i del que comporta a nivell de soroll, veïns i contaminació. Estan farts i han iniciat una protesta en forma de faldons als balcons, cartells al carrer i una mobilització els propers dies amb les famílies de l’Escola Pia de Santa Anna, que fan classes en aquest carrer. Exigeixen reduir la quantitat d’autobusos que circulen pel carrer i això passaria per treure les línies interurbanes de la Plaça de les Tereses, actualment un dels principals nodes de transport públic.

L’Associació de Veïns del carrer El Torrent han passat a l’acció. Explica Adrià Esquerra, el seu president que “realment és un no parar durant tot el dia, ens queixem del perill de la quantitat d’autobusos que passen pel carrer i fem pinya amb els veïns de la pròpia plaça de les Tereses i del carrer de Montserrat”.

  • L'Ajuntament de Mataró és coneixedor de la queixa. El passat 21 d'abril es va produir una reunió amb els veïns, que asseguren notar molt l'augment de trànsit per la suma de més serveis en els busos express interurbans. Per part de l'Ajuntament les queixes es valoraran en el marc de l'aplicació futura del reial decret referent a les Zones de Baixes Emissions. Igualment recorden que en el referent a Mataró Bus, servei propi municipal, la flota ja compta amb un 68% de vehicles híbrids amb els beneficis ambientals que comporta a nivell d'emissions i de menor soroll.
Cartells en protesta dels veïns
Cartells en protesta dels veïns

 

Què proposen: que els busos interurbans no ‘entrin’ tan endins del Centre

Segons els comptes dels veïns, pel Torrent hi passen uns 300 autobusos, comptant-hi els interurbans, els de Mataró Bus i alguns d’altres serveis com l’escolar. La proposta que els veïns volen traslladar a l’Ajuntament és “reduir la quantitat d’autobusos Casas, que no entrin fins al Centre a la Plaça de les Tereses i que per exemple vagin a punts com l’Estació, el Parc Central i l’entrada de Mataró”. 

Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

La proposta seria, doncs, treure els interurbans de les Tereses i reduir el trànsit de Mataró Bus per aquest vial a un vehicle cada 15 minuts. L’objectiu, segons Esquerra és “reduir la mobilitat, la contaminació i menys perill per la gent per un carrer tan estret i amb una escola infantil”. Igualment reclamen una càmera de control de trànsit per vigilar la velocitat de tots els vehicles que entomen Torrent amunt.

Pancartes als balcons del Torrent
Pancartes als balcons del Torrent

Una estació de busos i la plaça de les Tereses, protagonistes dels programes electorals


Temes com la mobilitat, la connexió del transport públic, la destinació dels autobusos o el plantejament respecte l’àrea de la Plaça de les Tereses són protagonistes als programes electorals dels diferents partits de cara al 28-M. A aquest efecte el PSC, contrari a una possible estació de busos,  cita la plaça com un dels punts de connexió importants del transport públic -com és ara- mentre que ERC proposa crear “una estació central d’autobusos que serveixi per descongestionar el centre de la ciutat”. En una línia similar, la CUP proposa ubicar “una estació de busos intermodal i interurbana al solar de Can Fàbregas”  i Mataró ens Mou diu que aquesta futura estació s’hauria de connectar amb la futura línia orbital de tren.

Junts per Mataró recull al seu programa el “pacificar la plaça de les Tereses” i emmarca l’aposta per una estació de busos a un estudi per avaluar-ne la necessitat i possibilitats. En Comú Podem Mataró, al seu torn, aposta per “reduir la concentració d’autobusos a la Plaça de les Tereses i estudiarem la implantació de noves estacions intermodals de transport públic”. 

Comentaris (20)

Laura Fa 4 mesos
Es lo que tiene vivir en el centro. O no lo sabiais cuando cogisteis la vivienda en el centro?
Diversificació 2 Fa 4 mesos
Plaça de les Tereses és un lloc de reunió de nens i famílies, i la contaminació és brutal a banda del perill que suposen els embotellaments que es generen. És ben trist la poca empatia d'alguns comentaris, molts dels quals no s'han parat a llegir bé les reivindicacions. Està clar que el transport públic és important i s'ha de garantir, però no de qualsevol manera i a qualsevol preu. És essencial crear i planificar bé la xarxa per poder arribar a tots els barris i buscar solucion
Diversificació 1 Fa 4 mesos
PART 1: El que exposem els veïns del torrent i pl. Tereses no és eliminar els autocars, sinó reduir els interurbans que passen per aquella zona. Com? Doncs per exemple, que en algunes franges horàries passin per altres zones o carrers més amples, o creant una estació d'autobusos en la que s'hi pugui accedir amb les diferents línies del Mataró bus. La major part de flota de l'empresa CASAS està antiquada, molt de fum, soroll i sovint excedint la velocitat de la via.
Mataró s'ha convertit en una olla a pressió Fa 4 mesos
S'ha passat de la tranquil·litat de la casa i hortet de Francesc Macià a viure una explosió demogràfica amb totes les connotacions més negatives que comporta. Senzillament perquè els carrers no estaven dissenyats per suportar el que ens ha vingut a sobre.
Carme Fa 4 mesos
Que passa amb els veins del Torrent? Que son de primera classe i la resta de segona o tercera? Al meu carrer anys endarrere es podia sortir al carrer a prendre la fresca i van posar un semàfor que va triplicar el trànsit i es va acabar sortir. Hi ha molts usuaris que si s'allunyen les parades els dificultarà, i molt, accedir al bus. Que no tinguin la pell tant fina i s'aguantin. A veure si al final tot Mataró serà una zona d'exclusió.
Joan Carles Fa 4 mesos
Qui ha ha penjat els cartell amb xinxetes i claus als arbres s,els podia posar al seu cap, per no dir un altra cosa..... Accions com aquesta es bén denunciable!!!
Pepet Fa 4 mesos
Es de descerebrats tenir una especie de "central de autobusos" en una plaça com la de les Tereses. Provocant continus embotellaments, problemes de contaminacio i sorolls, inclus problemes als vianants per poder travessar. Mataro a perdut una oportunitat d,or per fer una magnifica estacio central de busos a la cantonada de la ronda Barcelo amb la carretera, alla ons,esta fent un gratacel de 20 plantes. Facil d,entrar i sortir, conectat amb l,estacio de tren i suficienment ampli.
Encarna Sanchez Ballus Fa 4 mesos
Pues haberos ido a vivir a otra parte que mo sea ciudad que pasa que xq vengan las elecciones os creéis el reino de los transportes? Pues pata vuestra información hay personas mayores y no mayores que mo tienen vehículo y gracias a los transportes se pueden desplazar ya sea por trabajo o por razones médicas O sea que si os molestan os tapas los oídos y si mo iros a vivir a otra parte como es la montaña. 😡😡😡😡 Que solo sabéis tocar los cojones y ni vivís vosotros y no dejái
Veina del Torrent Fa 4 mesos
A mi em molesten els nens i el pares que porten els nens a l'escola... pero que està pasant? Els autobusos pasen de tota la vida per aquest carrer!! son els nous veins de la zona als que els hi molestan!! Que es comprin una casa a les afores però potser li molesten els ocells... Visc en aquet carrer i si molesten els autobusos hauria de molestar tb tot els vehicles que pasen, també evitarem que vinguin els de camions de suministrament, que els pares no portin als fills de la escola en cotxe
Mataroní Fa 4 mesos
No hi ha dret. El trànsit que han de suportar els veins de la plaça de les Tereses i del Torrent és excesiu. Cal diversificar

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive