Els administradors de finques exigeixen "mesures legislatives urgents" per frenar les ocupacions
Els administradors de finques exigeixen "mesures legislatives urgents" per frenar les ocupacions

Capgròs.com - ACN

Els administradors de finques exigeixen "mesures legislatives urgents" per frenar les ocupacions

Denuncien que les polítiques d'habitatge són un "fracàs total" i  deixen "sense empara” als afectats

El Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida ha exigit "mesures legislatives urgents" per frenar l'ocupació d'habitatges. En un comunicat, els propietaris han denunciat que les polítiques d'habitatge són "fracàs total", i que promouen l'ocupació "sense empara als afectats". Segons ha afirmat l'entitat, a Catalunya es registren el 50% de les ocupacions del conjunt de l'Estat, i el 75% d'aquestes tindrien lloc a la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, els administradors apunten que la capital catalana promou regulacions "permissives" que "avalen l'ocupació com a forma legítima de possessió d'un habitatge".

Segons indiquen, les polítiques d'habitatge  són "laxes", i estan assentades sobre la base d'una "errada interpretació del dret a un habitatge digne".

Greu problema social

Des del Col·legi insisteixen que l'ocupació d'habitatges és un "greu problema social i de seguretat" que provoca "baralles i amenaces" entre els ocupes i els veïns. Amb això, l'entitat ha subratllat la "sensació d'impotència i impunitat". "És incomprensible que la ciutadania no trobi una resposta eficaç ni penal ni civil que la protegeixi amb eficàcia d'aquestes actuacions delictives", ha expressat el president del Col·legi, Enrique Vendrell.

Paral·lelament, els propietaris també han assenyalat la "indiferència" de la majoria grups polítics. "La seva inacció està provocant greus conseqüències econòmiques, socials i psicològiques", han lamentat.

Amb això, des del Col·legi demanen un “canvi legislatiu” que permeti una acció judicial, i que s’adoptin “mesures efectives” que protegeixin els afectats. Els administradors han posat d’exemple de regulacions les adoptades per la Comunitat de Madrid, on es permet realitzar judicis ràpids per delictes lleus d’ocupació d’habitatges.

 

Comentaris (17)

Ramon Tous Fa 1 any
El "bonisme" injust, inconseqüent i frívol de les esquerres polítiques estan aconseguint: 1) Perpetuar el problema i allargar més el posar remei. 2) crear desconfiança en la comunitat. 3) Tolerar un efecte crida a Catalunya, Mataró, Barcelona, etc. cada cop més angoixant i que no resol problemes i manté situacions injustes. 4) impulsar vergonyants conductes abusives i nodrir les falses respostes de la dreta tradicional espanyola, incívica i antieuropea.
Jose Fa 1 any
Seria bueno exigir un certificado de buena conducta alos inquilinos asi no abria problema para alquilar y no se destruiria el mercado de alquiler eso no lo ve nadie
Mataronet Fa 1 any
S'ha de revisar a fons la llei i que no es pugui okupar sense que en 24 hores vingui la poli i et faci fora. Un altre cosa es algu que pagaba lloguer i no poc pagarlo. Llavors es pot negociar amb el banc como ferho. Peró el que entra a cops de peu (o en silenci) i es queda a casa d'un altre... a la gargola, que es la casa de tots. I si hi torna...
Llistillos Fa 1 any
Com diuen en castellà, "viven del sudor del de enfrente"
Llistillos Fa 1 any
Ei!!! col.l.lègues comentarístes, als ocupes no els hi toqueu ni un pèl. Són éssers molt llestos, més llestos què els tontos d'aquí. Viuen sense pagar, això no és ser llest????
ciutada Fa 1 any
seguint amb la meva teoria tot es per raöns ideol.logiques, alguns necessiten aquesta gent per incrementar el seu grup d'accio, pot ser fins i tot per posar-los devant en linea de combat, i altres per calculs equivocats de que tenen una necessitat demografica per fer canvis socials-electorals, mirant mes a curt termini, i sense voler veure els problemes a futur d'aquesta aposta, i ja es va veure als alderulls de rocafonda, i clar en algun lloc han de viure...doncs que ocupin.
ciutada Fa 1 any
la meva teoria es que no es lluita contra l'ocupacio per raöns ideol.logiques i tambe perque ja li va be als politics la situacio, s'ha deixat venir a tothom sense control, sapiguent que no hi ha feina per tots, sapiguent que no es pot mantenir a un munt de gent sense ofici ni benefici, es deixa que aquesta gent ocupi, sino, os imagineu tota aquesta gent al carrer o si li haguessim de donar un pis gratis?, doncs d'aquesta manera estan amagats i nomes els pateixen els veïns i propietaris.
8 apellidos catalanes Fa 1 any
Aquest tema és molt preocupant. Al Maresme hi ha 2,6 ocupacions al dia i Mataró segueix demanant ajuda amb un jutjat especific que no arriba mai perquè no interesa. Sempre he pensat que hi ha un pacte encobert entre politics i banquers que diu mentre jo, banquer, pugui anant desnonant gent dels meus pisos, no cal que modifiquis, politic, la llei de l'ocupació. Mirarem tots cap un altre lloc, tots contents i amb diners a la butxaca.
Mataroní empipat Fa 1 any
mentre no canviïn les lleis no hi ha res a fer. Al final la gent acabara votant a feixistes perque prometen canviar les lleis i aplicar ma dura amb la delinqüència i amb l'ocupació. A veure si els que manen se enteren de que la ciutadania esta fins als webs de okupacions, delinqüència en general i reincidents al carrer. Cal aplicar lleis amb mes sentit comú i que defenguin a la ciutadania de be.
... Fa 1 any
El que no entenc és que havent-hi tants propietaris no s'hagi iniciat una revolta

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive