Maria Pastor, degana dels advocats de Mataró, al Parlament Europeu. Foto: ICAB
Maria Pastor, degana dels advocats de Mataró, al Parlament Europeu. Foto: ICAB

Capgròs.com - ACN

De Mataró a l’Eurocambra contra la impunitat de les ocupacions

Brussel·les nega poder actuar contra les ocupacions a Espanya perquè la legislació és "competència nacional"

La Comissió Europea nega poder actuar contra les ocupacions a Espanya perquè, argumenta, la legislació és "competència nacional". En resposta a dues queixes sobre ocupacions a l'Estat presentades al comitè de Peticions de l'Eurocambra , el membre del departament de Justícia de l'executiu europeu Vincent Depaigne ha considerat que aquesta qüestió "incumbeix el dret nacional" i no l'europeu. En la presentació de la petició, la degana del Col·legi d'Advocats de Mataró, Maria Pastor, ha lamentat la "desprotecció" dels propietaris a l'Estat. 

En la seva intervenció, Depaigne ha dit que pot ser que hi hagi "insuficiències" en la legislació espanyola sobre les ocupacions, però ha remarcat que no és la Comissió Europea qui les ha d'abordar. "Els casos i normes que es mencionen incumbeixen el dret nacional. Resulta difícil per a la Comissió Europea portar el cas més enllà en absència de vincle clar amb la implementació del dret de la Unió Europea", ha dit el representant de l'executiu comunitari.

El problema de la impunitat

En l'exposició de la petició, la degana del Col·legi d'Advocats de Mataró ha criticat la "impunitat" a l'Estat en casos d'ocupació. "Són un dels majors problemes socials i ecnomics que tenim en l'actualitat", ha afirmat, tot assenyalant que hi ha grups que actuen "de forma planificada" amb "finalitats econòmiques".

Per Pastor, les ocupacions creen "temor" i un "estat d'alarma" entre la població, així com "inestabilitat social, econòmica i jurídica". La degana del Col·legi d'Advocats ha assistit al Parlament com a representant de la Comissió de Normativa del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i el Consell de l’Advocacia de Catalunya.

La petició l'ha presentat el col·lectiu 'Ciutadans Europeus a Mataró' i demanava a la Comissió Europea investigar les ocupacions a l'Estat i fer recomanacions sobre "accions correctores" a les autoritats espanyoles. Malgrat que Brussel·les ha considerat que no pot fer res pel que fa a aquesta petició, la presidenta del comitè, l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat, l'ha mantingut oberta.

 

Comentaris (9)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive