Una actuació dels Stay Homas inaugurarà el Memorial Covid-19. Foto: Èxits Management
Notícies relacionades
Una actuació dels Stay Homas inaugurarà el Memorial Covid-19. Foto: Èxits Management

Una actuació dels Stay Homas inaugurarà el Memorial Covid-19 de Mataró

Mataró retrà homenatge a les víctimes, professionals i voluntaris de la pandèmia amb un gran acte de ciutat el 12 de juny al Parc Nou i la inauguració del monument de Pere Casanovas

El proper diumenge 12 de juny a partir de les 11 del migdia, Mataró s’aturarà per a un gran acte de ciutat, el dia del Memorial Covid-19. El Parc Nou acollirà el que ha de ser un acte massiu, d’homenatge i reconeixement a les víctimes de la pandèmia, als professionals i voluntaris que la van combatre, també als fills de l’estat d’alarma i els seus pares. L’actuació dels Stay Homas, el grup que va néixer i fer-se famós amb el confinament, serà el colofó de la jornada.

La convocatòria del 12 de juny tindrà com a moment de màxim simbolisme la inauguració de l’escultura monumental de Pere Casanovas ‘Memorial Covid-19’, de 8 metres d’alçada i 1.700 quilos de pes. Abans i després, però, hi haurà diversos actes i accions del vol ser un gran acte de ciutat per “oficialitzar el record de les víctimes i homenatjar els col·lectius que van combatre i combaten el virus”, segons ha explicat l’alcalde David Bote en la presentació de l’acte. Fins al dia d’avui han mort 327 mataronins de resultes de la Covid-19.

Acte presentació escultura Memorial Covid. Foto: R.Gallofré

Acte presentació Memorial Covid. Foto: R.Gallofré


L’escultura i l’homenatge són fruit d’un acord unànime de tots els grups municipals. Els portaveus han acompanyat l’alcalde en la presentació. ERC i En Comú Podem Mataró, això sí, l’han abandonat quan prenia la paraula la representant de CreuBlanca, l’entitat que com a carta de presentació a la ciutat on ha d’alçar un centre d’assistència privada a l’antiga seu central de Caixa Laietana, assumeix el cost del concert dels Stay Homas. 

Eulàlia Alomar, de CreuBlanca, assegura que l'acte "demostra que mira al futur, aposta pel coneixement i està demostrant ser una ciutat empàtica i solidària" i assegura que el patrocini "és per presentar-nos com a entitat per millorar l'assistència". 
 

Acte presentació escultura Memorial Covid. Foto: R.Gallofré

Jéssica Pérez i Juanjo Cardenal presentaran l'acte. Foto: R.Gallofré

 

L’acte del dia 12


La fama i requesta dels Stay Homas i l’oportunitat d’una actuació gratuïta d’ells i en horari familiar, el simbolisme de l’escultura de Casanovas i la transcendència que ha tingut la Covid-19 són tres al·licients perquè l’acte del dia 12 ompli el Parc Nou. L’acte començarà amb “Diccionari d’una pandèmia”. El conegut actor Juanjo Cardenal i l’actriu Jéssica Pérez llegiran paraules que evoquen als moments que vam viure durant el confinament, i els intercalaran amb una lectura de poemes relacionats amb aquests mots, amb l’acompanyament musical de la pianista Núria Palau. Després dels discursos i la inauguració de l’escultura, l’acte seguirà amb “Històries de confinament”. Un grup de persones de Mataró, de diferents edats, faran intervencions breus tot explicant la vivència personal d’aquells mesos.

Les cançons del confinament tornaran a sonar

El colofó seran els Stay Homas, el trio que es va fer famós posant alegria i música al tancament, la tristesa i la incertesa del desconfinament. Les seves cançons de llavors, gravades a la terrassa més coneguda i mítica, tornaran a sonar per a l’ocasió i gràcies al patrocini de CreuBlanca. Serà tornar dos anys i mig enrere, per recordar i homenatjar. De la mateixa manera que ho farà l’escultura. Mataró amb la memòria de la Covid. 

Acte presentació escultura Memorial Covid. Foto: R.Gallofré
Eulàlia Alomar, directora executiva de CreuBlanca, que patrocina l'actuació. Foto: R.Gallofré

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive