Punt de l'accident a la Ronda Barceló. Petit gir a la dreta i desnivell si no el veus.
Punt de l'accident a la Ronda Barceló. Petit gir a la dreta i desnivell si no el veus.

Redacció

Un ciutadà denunciarà l’Ajuntament per un accident al carril bici

Ismael Portillo, que ha patit diverses fractures a la cara, conclou que el carril bici està mal dissenyat i senyalitzat

Divendres de la setmana passada Ismael Portillo pujava la Ronda Barceló després d’acomiadar-se d’un amic. Era de nit i circulava amb el seu patinet elèctric pel carril bici de Mataró. De cop i volta, va caure al terra i l’impacte va ser tan brutal que encara avui, més d’una setmana després, continua ingressat al Vall d’Hebron amb fractures al pòmul, al nas i a la part inferior de la dentadura. El carril bici, en aquest punt de la Ronda Barceló, un parell de trams abans d’arribar a la cruïlla amb Camí Ral, trenca lleugerament cap a la dreta i, si no perceps el petit gir, ensopegues de cara amb el desnivell d’una parada d’autobús.  

“El carril bici està mal dissenyat i mal senyalitzat”, es queixa Ismael Portillo. “Sort que portava el casc”, apunta aquest ciutadà des d’un llit de l’hospital Vall d’Hebron. Fins aquest dijous, si tot va bé, no el podran operar de les múltiples fractures a la cara.

Uns dies després de l’accident l’Ajuntament va instal·lar en aquest punt del carril bici un con subjectat al terra i dos petits senyals que indiquen el gir a la dreta, però segons Portillo això no serà suficient per evitar més accidents: “No n’hi haurà prou. De nit és necessari algun avís lluminós important.”

Portillo té clar que presentarà una denúncia i agrairia que l’Ajuntament s’interessés pel seu estat, cosa que de moment no ha passat: “M’agradaria que algú de l’Ajuntament em truqués, però la denúncia la posaré igualment.” Aquest ciutadà conclou que, en general, el carril bici està mal senyalitzat i pateix una manca de manteniment evident.

 

 

Arxivat a:

Comentaris (22)

Xavier Fa 1 any
El que haurien de fer els que porten patinet i/o bicicleta és portar llums com porten cotxes i motos. El que l'Ajuntament no farà es il•luminar els carrers perque sembli de dia i vegin per on circulen.
rius Fa 1 any
espero que paguin els responsables d'aquest desproposit que han fet a Mataró, es carreguen la ciutat i també es carreguen els ciutadans com aquest pobre noi, s'ha de tenir cara ni fer senyalitzacions com fan a les rotondes i ara tambe al carril bici, solametn volen cobrar i cobrar de la unió europea res mes, els ciutadans que els bombin, poca sensibilitat que no siguin els diners la d'aquesta gent a la casa gran
home Fa 1 any
L'anella ciclista es terrible, fins aquí tots d'acord. Ara bé, veus la foto i... com aniria l'amic. Potser no tindria que conduir un patinet si no 'shi veu.
8 apellidos catalanes Fa 1 any
Home! El gir aquest està fet amb mala llet per salvar la parada del bus, com tot el que fa aquest Ajuntament i el Sr. Bote. El meu recolçament a aquest Sr.; doncs s'ha de denunciar totes aquestes idees de "bomber" que tenen. Si els invaïm a denúncies, plegar no plegaràn, però feina tindràn.
joan Fa 1 any
Conociendo al señor Ismael, le gusta mas salir en la foto que a un politico, no creo haga absolutamente nada. Al tiempo
Montse Fa 1 any
Sin duda nadie será responsable de haber "parido" unos carriles tan mal diseñados. LA culpa será de otros, pero del que pensó tal barbaridas, nada de nada, se irá con su paga a casa, en coche oficial y a dormir tranquilo. Yo les culparia judicialmente por los accidentes y que apechugen si no saben hacer su trabajo. Que si fuese un particular le caería una buena.
Tx Fa 1 any
10km/h no és per fer-se molt de mal, segur que anava a més. Si respectessin semàfors, vianants, i velocitats... no haurien de denunciar, ells haurien de ser denunciats. Per tirar les escombraries t'has de posar al carril bici i et veuen i no frenen i et passen tant a prop que és un pertill. No respecten els passos a vianants. Massa poc accidents que hi ha.
Anònim Fa 1 any
Que se prepare el ayuntamiento para las reclamaciones que va recibir, aunque seguramente las indemnizaciones las pagaremos los ciudadanos con subida de impuestos. Que sean los sueldos de los que han diseñado el carril bici y de los cargos del Ayuntamiento que lo han aprobado los que corran con las indemnizaciones
Inma Fa 1 any
(Continuo) sin casco y sin nada reflectante, de noche puede ser mortal, porque no se ha tenido en cuenta que si se promociona el patinete o la bici circularán por todo Mataró, no sólo por dónde hay carril bici. Estoy de acuerdo que se tenían que aprovechar los fondos europeos pero con cosas bien hechas y ésta está claro que no ha sido así, esperemos que no hayan más accidentes por el mal diseño porque entonces acabará pagando el Ayuntamiento lo que han hecho los que lo han diseñado.
Inma Fa 1 any
(Continuó) tendrían que darse unas cuantas vueltas por Mataró en coche y ver los problemas que hay. Hacia falta colapsar las vías rápidas de Mataró ? Seguro que había otras opciones antes de convertir en ratoneras calles por las que circulan habitualmente ambulancias y bomberos, esto es denunciable y lo harán el día que pase algo y el responsable no será Bote sino el equipo que lo ha diseñado y cobrado por ello. Qué pasa cuando se acaba el carril bici y te encuentras personas con pat

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive