Cribratge massiu per detectar rebrot al Mataró Parc, dissabte passat
Cribratge massiu per detectar rebrot al Mataró Parc, dissabte passat

3.000 persones participen al cribatge massiu a Mataró Parc

Les proves PCR s'han pogut fer a més de 3.000 persones gràcies a un gran dispositiu que no s’ha volgut comunicar

3.000 persones s’han pogut sotmetre a proves PCR de detecció de Covid-19 en el primer cribatge massiu en un centre comercial de Catalunya, fet aquest dissabte 17 a Mataró Parc. El centre comercial de la ciutat ha estat el primer se ser seleccionat per una pràctica que s’ha fet a Mataró per la situació epidemiològica local però que tindrà continuïtat en altres punts de Catalunya.

El Departament de Salut de la Generalitat ha realitzat aquest dissabte 17 el primer cribratge massiu en un centre comercial a Mataró Parc. Les proves PCR s'han pogut fer a més de 3.000 persones. Es tracta de la primera vegada que es duu a terme una estratègia d’aquestes característiques a Catalunya, per tal de detectar casos de covid-19 asimptomàtics i poder tallar les cadenes de transmissió. 

Es volia detectar casos  asimptomàtics i poder tallar les cadenes de transmissió

La decisió de realitzar el cribratge en aquest municipi ha vingut determinada per criteris epidemiològics. L'acció s'ha coordinat des del Servei Català de la Salut, l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, i el Consorci Sanitari del Maresme. També s’ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Mataró, del centre comercial i de voluntaris d’Open Arms.

La regidora de l’Ajuntament de Mataró de Benestar Social i Promoció de la Salut Laura Seijo ha volgut usar Twitter per confirmar que el fet de no haver-se anunciat aquest cribatge ha estat per evitar aglomeracions.

100 persones implicades

Les proves s'han iniciat al voltant de dos quarts d'onze del matí i han finalitzat a les vuit del vespre. Gairebé un centenar de persones hi han treballat durant tot el dia, tan professionals sanitaris i administratius com aquells que han participat en el muntatge del dispositiu i en la gestió de cues.

Tot plegat per poder fer el màxim de proves a la població a partir de setze anys que es trobava al centre comercial. A tots ells se'ls ha ofert - de manera voluntària i gratuïta - si volien fer-se la PCR.

Detall d'una de les proves PCR efectuada a Mataró

Detall d'una de les proves PCR efectuades a Mataró

Complexa organització del dispositiu

L'acció de cribratge ha requerit una complexa organització a diversos nivells, tant pel que fa al muntatge i preparació de l’espai (així com la posterior neteja), com a la coordinació de tots els professionals i la logística que requereix dotar el dispositiu i gestionar la recollida i entrega de mostres als laboratoris. En aquest cas també ha estat molt important la implicació dels dos laboratoris que analitzaran les mostres, el de l'Hospital Germans Trias i el del Banc de Sang i Teixits.

Les persones que s’han fet la prova podran consultar-ne el resultat en un termini aproximat de 48 hores. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un missatge de text als casos negatius que tinguin signat el consentiment.
 Text

Arxivat a:

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive