Control de temperatura a un CAP de Mataró, mesures de seguretat per fer front a l'emergència. Foto: R.Gallofré
Control de temperatura a un CAP de Mataró, mesures de seguretat per fer front a l'emergència. Foto: R.Gallofré

Mataró, en "fase d'emergència" per l'augment de contagis de Covid-19

L'Ajuntament de Mataró ha elevat al màxim el Pla Bàsic d'Emergències Municipal, quelcom que no passava des del juny

Mataró ha elevat a fase d’emergència el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per l’augment de contagis de Covid-19. L'Ajuntament ha pres aquesta mesura a causa del creixement de transmissió del viurs a la ciutat, i d'acord amb les noves restriccions preses per la Generalitat que inclouen el tancament de bars i restaurants, entre d'altres. 

A Mataró, el risc de rebrot és de 632 i la velocitat de transmissió de la malaltia és d’1,82. Unes xifres molt preocupants que han portat l'alcalde, David Bote, a decretar la fase d'emergència del Pla, associat a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. Actualment, per tant, es troba al mateix nivell que es va decretar el 13 de març, coincidint amb l'inici de l'Estat d'alarma, i que es va mantenir fins al 26 de juny, quan va baixar a fase d'alerta. 

 

El Pla Bàsic d’Emergències Municipal associat a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, emmarcat en el Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM), inclou inclou tots els riscos que afecten al municipi.

D'altra banda, està previst que la Policia Local intensifiqui les actuacions d'informació i control de cara a vetllar pel compliment de les mesures determinades per la Generalitat, que volen contenir l'activitat laboral i social per aturar la transmissió del virus. A més del tancament de bars i restaurants, es redueix l'aforament de comerços, gimnasos i altres establiments, i els parcs i jardins es tanquen a les 20h, entre d'altres mesures. 

A més, s'ha recordat a comerciants, restauradors, establiments turístics i operadors de mercats de la ciutat la necessitat d'informar de l'aforament màxim autoritzat mitjançant cartells visibles. També es reforçarà la presència d’informadors pel compliment de les mesures als establiments i als mercats es vetllarà perquè l'aforament permès no superi el 30%. L'Ajuntament també té previst posar-se en contacte amb el centre comercial Mataró Parc per garantir que s’aplica el sistema de control d’aforament a les seves instal·lacions.

 

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive