El Desvetllament, amb la Família Robafaves de protagonista
El Desvetllament, amb la Família Robafaves de protagonista

Així seran Les Santes 2020 (sense els actes habituals)

Duraran tres dies, amb actes d'aforament reduït amb entitats i grups locals en diferents espais de la ciutat i un homenatge a la lluita contra la Covid-19

Mataró celebrarà Les Santes però la nova realitat les canviarà per complet, seran unes Santes del tot diferents. Tots els grups municipals han acordat que la Festa Major d’aquest 2020 es faci amb un format adaptat a les noves circumstàncies, durant tan sols tres dies (del 25 al 27 de juliol) amb implicació del teixit cultural local i amb la Covid-19 ben present: el programa inclourà un homenatge al treball contra la pandèmia i a les seves víctimes i l’estalvi econòmic que suposarà la suspensió forçosa dels grans actes habituals es destinarà a la reactivació social i econòmica de la ciutat.

La Junta de Portaveus d’aquest divendres ha ultimat un acord que dona pistes sobre unes Santes 2020 que no tindran pràcticament res a veure amb l’esquema habirtual de la Festa Major. De fet hi ha grups polítics  que entenen el comunicat com una suspensió. “Aquest any Les Santes  no es poden realitzar com tradicionalment les celebrem i molts dels seus actes hauran d’esperar fins al 2021, però no volem deixar de compartir i retrobar-nos”, afirma l’acord. Es vol que aquesta versió de Les Santes sigui “una oportunitat per reduir l’aïllament social, contribuir a la millora de la cohesió social i esdevenir una empenta per a la dinamització del comerç i de la restauració local, diu l'acord unànime.


Descentralització, grups locals i control d’aforament

No es coneix el detall de la programació ni l’esquelet d’actes que conformarien el programa però l’acord polític unànime aposta per “un conjunt d'activitats i actes aforament reduït, de la mà d’entitats culturals de la ciutat, amb propostes per a tots els públics i edats, distribuïts per diferents espais de la ciutat, promocionant la Cultura de Km 0”.  S'opta, doncs, per la diversificació d’espais de la Festa Major i en cadascun d’aquests hi haurà control d’accés i es prendran les mesures sanitàries i de distància física que marqui la normativa del moment.  

Junta de portaveus telemàtica

La Junta de Portaveus telemàtica on s'ha ultimat l'acord de Les Santes 2020

L’Ajuntament fa una crida a la participació de les colles institucionals, entitats i  teixit associatiu veïnal de la ciutat “per tal que la pluralitat i les diferents mostres culturals que s’organitzin a la ciutat siguin l’alternativa a la celebració de Les Santes 2020”.

Sense molts dels actes tradicionals

Els condicionants derivats de la nova normalitat fan impossible la celebració de la gran majoria d’actes tradicionals de la Festa Major. El distanciament social, les limitacions a les concentracions de ciutadans i l’autoprotecció com a pilars fonamentals es mantindran fins a la vacuna. L’acord polític dels grups de l’Ajuntament explicita que és primordial “garantir que la celebració de qualsevol activitat i acte es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part, motiu pel qual no podrem realitzar molts dels actes tradicionals de la festa”. 

ruixada

La Ruixada, un dels actes que no es podrà celebrar

La festa i la Covid-19

La celebració d'una edició excepcional de Les Santes no es pot ni es vol deslligar del context d’aquest 2020, després de mesos de confinament i afectació de la pandèmia de la Covid-19 a la ciutat. Per això dins l’acord de celebrar la festa s’hi inclou que sigui un  “homenatge al treball dels professionals i al voluntariat actiu per la seva feina i esforç durant aquesta situació tan difícil. Més que mai necessitem generar un esperit d’orgull de ciutat, de confiança, de consciència col·lectiva, i agrair a totes les persones que han treballat per la comunitat donant el millor de si mateixes”. El text també recull que la festa serveixi de recordatori a les víctimes de la pandèmia. 

Els cinc grups municipals aposten per destinar l’estalvi econòmic important que suposarà la forçosa suspensió dels actes habituals de Les Santes “a combatre efectes derivats de la Covid-19 i apel·len a la participació ciutadana: “Necessitem de la reactivació de les activitats i de la complicitat activa de la ciutadania per continuar fomentant la vida cultural del municipi i col·laborar en el Pla de reconstrucció social i econòmica de la ciutat”.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive