Un tren al seu pas per Mataró, capital del Maresme Foto: R.Gallofré
Un tren al seu pas per Mataró, capital del Maresme Foto: R.Gallofré

Els trens del Maresme ja tornen a arribar a Barcelona

L'R1 torna a funcionar amb normalitat aquest dimarts, però la xarxa de Rodalies continuarà patint afectacions

patrocini akteon hipoteques
 

La línia R1 de Rodalies que connecta el Maresme amb Barcelona torn a funcionar amb normalitat fins a l'Hospitalet, passant per la capital catalana, a partir d'aquest dimarts. El president de Renfe, Raül Blanco, ha detallat el pla de transport per als pròxims dies, ja que es preveu que la xarxa continuï patint afectacions derivat de l'averia "estructural" a Montcada provocada pel robatori de coure. L'R4 Nord recuperarà la connexió amb Barcelona i hi haurà dos trens per hora i sentit entre l'Hospitalet i Manresa. Al seu torn, l'R4 Sud tindrà quatre trens per hora i sentit entre l'Hospitalet i Sant Vicenç de Calders. A l'R3, la línia més afectada, Renfe "intentarà reforçar" el servei alternatiu de bus, ja que els trens continuen funcionant tan sols entre Puigcerdà i Ripollet.

L'R1 recupera aquest dimarts la normalitat i tots els combois podran entrar i sortir de Barcelona i fer el trajecte entre l'Hospitalet de Llobregat i Maçanet-Massanes. També ho farà l'RG1, entre l'Hospitalet i Figueres/Portbou. Aquesta línia va ser una de les afectades pels incendis als túnels de la capital catalana, que es van produir en paral·lel a la sobrecàrrega de tensió a Montcada Bifurcació per un robatori de coure diumenge. Durant la jornada d'ahir els trens finalitzaven el seu recorregut a Badalona i els usuaris havien d'arribar a Barcelona en metro

La línia més afectada per la destrucció de l'enclavament de Montcada continuarà sent l'R3, que només tindrà servei entre Puigcerdà i Montcada Ripollet amb dos trens per hora i sentit. En aquest punt, Renfe continuarà oferint un servei alternatiu de busos fins a Barcelona que s'aturarà a Fabra i Puig, on els viatgers podran agafar el metro.

Pel que fa a l'R4, hi haurà situacions diferents segons si és el tram nord o sud. Al tram nord, hi haurà un terç del servei habitual -dos trens per hora i sentit- entre Manresa i l'Hospitalet de Llobregat. Aquesta és una de les grans novetats de demà, ja que en els últims dos dies el servei no ha passat per totes les estacions de Barcelona i tampoc ha arribat a l'Hospitalet. Pel que fa al ramal sud, hi haurà les freqüències habituals -quatre trens per hora i sentit- però el recorregut des de Sant Vicenç de Calders o de Vilafranca del Penedès acabarà a l'Hospitalet de Llobregat. 

Pel que fa a l'R7, continuarà sense servei i els viatgers podran anar a Cerdanyola amb l'R4 i s'habilitaran busos fins a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Pel que fa als regionals, hi haurà afectació a l'R12 per la reordenació de tot el servei. S'oferirà servei alternatiu per carretera entre Manresa i Calaf. Entre Calaf i Lleida es manté el servei ferroviari. No tindran afectació ni l'R11, ni l'R8, ni l'R2, que fa servir el túnel de Passeig de Gràcia. Els regionals del sud també circularan amb normalitat. Segons ha informat l'operadora,  a mesura que els tècnics vagin recuperant la capacitat operativa es podria anar modificant i incrementant l'oferta.

Es mantenen els reforços en autobusos i Ferrocarrils

Al seu torn, el Departament de Territori ha decidit mantenir el reforç d'autobusos i línies de Ferrocarrils. En el cas dels busos interurbans, les línies reforçades són els exprés entre Barcelona i Vic, la UAB i Manresa. També la línia 400 entre Granollers i Barcelona, la 455 entre Torelló i Vic, la 320 entre Mollet i Barcelona, la 603 entre Blanes i Barcelona i la 201 entre Santa Perpètua i la capital catalana.

En els Ferrocarrils, l'operatiu extraordinari que es manté també aquest dimarts consisteix en perllongar el servei de l'hora punta a la línia del Vallès més enllà del seu horari habitual i entre Barcelona i Martorell doblar la capacitat dels trens, que tenen més cotxes. També s'ha reforçat el personal d'algunes de les estacions més freqüentades per tal de millorar la fluïdesa en els accessos i donar assessorament.

Augment d'usuaris en el transport públic alternatiu

El Govern ha detallat que les línies d'autobús aquest dilluns han augmentat els seus usuaris al voltant d'un 10% respecte d'un dia habitual. Pel que fa a Ferrocarrils, s'ha registrat un augment d'usuaris del 2%, a la línia Llobregat Anoia, d'un 5% a la Barcelona – Vallès i de fins al 15% a les estacions de Terrassa i Sabadell.

Els costos afegits d'incrementar el servei de Ferrocarrils i també dels busos exprès, és de 50.000 euros diaris.

Un dimarts "complicat" per la previsió de pluja

En l'atenció a mitjans posterior a la reunió del comitè de crisi per afrontar el pla derivat l'avaria a Rodalies, el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, ha remarcat que aquest dimarts "tots els operadors estaran operant al 100% de la seva capacitat" i ha alertat que "pot ser un dia complicat" perquè hi ha previsió de pluja, cosa que "altera" la mobilitat.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive