El via crucis per Badalona dels usuaris maresmencs de l'R1
Notícies relacionades
El via crucis per Badalona dels usuaris maresmencs de l'R1

El via crucis per Badalona dels usuaris maresmencs de l'R1

Un allau d'usuaris de l'R1 es resignen a tardar 20 o 30 minuts més de l'habitual, lamenten la nova incidència i reclamen més coordinació i informació

patrocini akteon hipoteques
 

 

Els usuaris de les línies RG1 i R1 de Rodalies que aquest dilluns acaben el recorregut a Badalona: "Trigaré 20 o 30 minuts més de l'habitual". Així ho ha dit Alba Hernández, passatgera assídua que es dirigeix, des de Montgat, a la Plaça Catalunya o Sants Estació per després anar a la Zona Franca, on treballa. "No és la primera vegada que hi ha incidències", ha assegurat i ha recordat que altres vegades "s'havia fet el mateix recorregut", és a dir, caminar uns 500 metres fins a l'estació de l'L2 del metro Badalona Pompeu Fabra. Els usuaris han criticat que l'alternativa del subsol no cobrirà la demanda, com tampoc els busos fins a la capital catalana, i han reclamat més coordinació i informació per facilitar la connexió del tren al metro.

El final de trajecte a Badalona ha suposat destinar el doble de temps per arribar a destí per a la majoria de persones afectades: "Normalment ho faig en uns 25 minuts i ara trigaré uns 40", ha calculat Nil Domínguez, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra al campus del Poblenou. Domínguez es va assabentar d'aquesta modificació per la seva àvia, també un familiar va advertir Alba Pons, una estudiant de Mataró que té l'escola a Lesseps, a Barcelona: "M'ho va dir el meu pare ahir a la nit" i fins i tot es va plantejar optar per l'autobús, "però també anava ple".

Usuaris sortint de l'R1 a Badalona, anant a buscar el metro. Foto: ACN
Usuaris sortint de l'R1 a Badalona, anant a buscar el metro. Foto: ACN

 

En el cas de l'Àlex Pons, que viu a Pineda de Mar i estudia a Barcelona, "mai" havia viscut una "incidència tan gran que el tren" no continués circulant. Pons ha començat a fer aquest itinerari aquest curs i ha mencionat que s'ha trobat amb "retards llargs o vagues, però com això no".

Tots ells han coincidit en la manca de "cooperació" i senyalització per connectar l'estació de Rodalies de Badalona amb la del metro Badalona Pompeu Fabra. Els dos punts estan separats per uns 500 metres en línia recta i el seguici de persones caminant suposa, a la vegada, congestió de vehicles a la zona. Els centenars d'usuaris de Rodalies obliguen el trànsit rodat a aturar-se més estona del normal per deixar pas a tot el passatge procedent del tren.

D'altra banda, tota l'afluència de persones s'acumula per un dels dos accessos que té l'estació del metro de l'L2 Badalona Pompeu Fabra. Alhora, aquest gruix de gent es concentra a l'extrem dels combois. Tot plegat, sense personal que distribueixi als usuaris, únicament a l'interior de les estacions de Rodalies de Badalona i de metro Badalona Pompeu Fabra.

L'L2, col·lapsada ja a Badalona
L'L2, col·lapsada ja a Badalona


Reforç a TMB i FGC

Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ja van informar aquest diumenge que de cara aquest dilluns reforçarien el servei per poder absorbir la demanda derivada de la incidència a Rodalies. Així, en hora punta (avançada a les sis al matí) al metro hi ha fins 167 trens, dos més de l'habitual, "el màxim possible". Mentre que per la tarda s'arribarà a 152.

Pel que fa a FGC, circula a la seva "màxima capacitat" a la línia del Vallès. En concret, funciona amb l’horari d’hora punta, amb trens cada 2,5 minuts a Sant Cugat i cada 5 minuts a Terrassa i Sabadell, més enllà de la franja habitual, que és d’entre 7.30 hores i 9.30 hores. A la línia Llobregat-Anoia s'ha reforçat el servei entre Barcelona i Martorell amb trens que doblen la capacitat, amb sis cotxes, i es podrien afegir més circulacions mentre hi hagi una forta demanda.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive