La recerca de l'art nacional perdut de Doménech i Montaner
Notícies relacionades
La recerca de l'art nacional perdut de Doménech i Montaner

La recerca de l'art nacional perdut de Doménech i Montaner

Canet de Mar acull una exposició sobre la influència de Domènech i Montaner en el patrimoni català

vlm capgros 01
 

La mostra es tralladarà a diverses poblacions, dins la commemoració del centenari de la mort de l'arquitecte

La Casa Museu Domènech i Montaner de Canet de Ma inaugura aquest dijous una exposició sobre la influència d'aquest arquitecte en el patrimoni antic català. Duu per títol 'Domènech i Montaner, patrimoni mundial. A la recerca de l'art nacional perdut'. La mostra repassa la seva obra amb un recorregut que va des de la Renaixença, quan descobreix el passat medieval, i fins al Modernisme català que simbolitzen el Palau de la Música i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L'exposició s'instal·larà al municipi costaner fins a finals d'agost i després viatjarà per diverses poblacions de Catalunya, on Domènech i Montaner va deixar empremta. 

L'exposició compta amb material digital de les esglésies de la Vall de Boí i el conjunt monumental de Centcelles i un vídeo del màping Taüll 1123. Com a complement, cadascun dels àmbits disposa d'un codi QR que dona accés a arxius sonors.

Les grans obres que són Patrimoni de la Humanitat

La mostra també revisa la influència en aquests monuments, des de la Tàrraco romana fins al Modernisme. Així, s'atura en dos grans obres de l'època: el Palau de la Música i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, reconegudes com a Patrimoni Mundial per la UNESCO.

'Domènech i Montaner, patrimoni mundial. A la recerca de l'art nacional perdut' és una producció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb el suport del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) i l'Ajuntament de Canet.

Després de la població maresmenca, l'exposició anirà al Pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona, a la Casa Navàs de Reus, al Monestir de Poblet, a l'església de Sant Joan de Boí i al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive