Montgat ja ha perdut el 80% de la sorra de les platges
Montgat ja ha perdut el 80% de la sorra de les platges

Montgat ja ha perdut el 80% de la sorra de les platges

L'AMB insta al Ministeri de Transició Ecològica a implementar "amb urgència" solucions contra la regressió de la sorra que en el cas de Montgat és del 80%

Les platges metropolitanes retrocediran més de vint metres en els pròxims 30 anys.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha instat el Ministeri de la Transició Ecològica a actuar "de manera urgent" en la implementació de solucions a curt i a mitjà termini que reverteixin la regressió de sorra. De fet, segons les dades de l'AMB, en municipis com Montgat s'ha perdut fins a un 80% de l'espai.

El gerent de l'AMB, Ramon Torra, ha llançat el missatge després de presentar els resultats de l'enquesta. Ha explicat que, de mitjana, les platges del litoral sud metropolità retrocedeixen un metre cada any i que al delta del Llobregat es perden 160.000 m3 anuals de sorra. D'altra banda, l'estudi també assegura que les platges van batre un rècord d'afluència l'any 2022. En concret, van acollir 10.845.677 visitants i es van convertir en l'espai públic més freqüentat i més ben valorat de la metròpolis.

L'estudi conclou que, tot i la pèrdua d'amplada de les platges derivada de la regressió de sorra, l'ocupació ha augmentat un 23% respecte del 2018. Amb relació a aquesta dada, Torra ha advertit de la "pèrdua de comfort" que suposa que hi hagi menys espais, però més gent. "Ja es poden fer millores que si no tenim el espai o no és suficient per donar resposta als usuaris, tindrem un problema", ha remarcat.

Torra també ha assegurat que, si no s'apliquen solucions, les platges metropolitanes retrocediran més de vint metres en els pròxims 30 anys.

Les dades de l'informe presentat aquest divendres també recullen que el municipi més visitat de l'AMB durant el 2022 ha estat Castelldefels, amb 1.670.804 usuaris, i juliol el mes de màxima afluència. Així mateix, els usuaris puntuen amb un 7,76 la qualitat d'aquests espais naturals, la valoració més alta des que es fan aquestes enquestes. Davant d'aquesta dada, el cap del servei de platges de l'AMB, Daniel Palacios, ha fet valdre els resultats "espectaculars" de l'informe.

El 30% de les persones enquestades visiten la platja cada dos o tres dies i s'hi estan, de mitjana, tres hores i dotze minuts. El motiu que els porta a anar a la platja és passar una estona tranquil·la, llegir, banyar-se i prendre el sol. En aquest sentit, Palacios ha subratllat que les xifres demostren que les platges "continuen sent el principal espai públic" de l'AMB.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive