Montgat ja ha perdut el 80% de la sorra de les platges
Montgat ja ha perdut el 80% de la sorra de les platges

Montgat ja ha perdut el 70% de les seves platges

L’AMB reclama a l’Estat actuacions d’urgència per recuperar i protegir les platges metropolitanes

El Consell Metropolità, l’òrgan de govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha acordat aquest dimarts demanar al Ministeri per a la Transició Ecològica que actuï d’urgència per frenar la regressió de les platges metropolitanes. Es calcula que a dia d’avui ja s’han perdut el 15%  de les platges i la resta, menys la del Fòrum a Sant Adrià de Besòs, pateixen regressió. Montgat, el municipi maresmenc inclòs a l’AMB, és el més singularment afectat.

D’entre tots els municipis metropolitans, destaca especialment el cas de Montgat. Ha perdut completament el 70% de les platges. Altres municipis afectats són Badalona, que ha dit adéu a la platja de la Barca Maria o el Prat, que ha perdut més de 600 metres de platja.

A banda d’una aportació de sorra urgent, els municipis reclamen dur a terme les actuacions necessàries per recuperar els sorrals desapareguts i garantir una amplada de platja suficient que suporti les fluctuacions causades per l’onatge i els temporals. També que les platges recuperades tinguin la morfologia adequada per garantir la seva estabilitat.

Actuar d’emergència

L’AMB remarca que és imprescindible actuar d’emergència per protegir el litoral i accelerar solucions de caràcter estructural que hauran de garantir el futur de les platges metropolitanes. La tendència de regressió és clara i, si no s’atura, la situació pot ser irreversible en poc temps i amb unes conseqüències devastadores en tots els àmbits.

“Volem aprofitar la influència del Consell Metropolità per reforçar la petició que li estem fent al govern de l’Estat. Portem molts anys amb el problema de la regressió del litoral, i tot i que volem posar en marxa polítiques duradores i a llarg termini, ara necessitem urgentment una aportació de sorra, que demanem al ministeri corresponent”, ha assenyalat Antonio Balmón, vicepresident executiu de l’AMB.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive