Marc Bosch, del Consell Comarcal, al menjador escolar de l'Institut Escola Àngela Bransuela de Mataró
Notícies relacionades
Marc Bosch, del Consell Comarcal, al menjador escolar de l'Institut Escola Àngela Bransuela de Mataró

Ja es poden demanar les beques menjador per al curs vinent

El tràmit online ja està obert, mentre que en els propers dies es podrà fer presencialment als diversos ajuntaments

VLM Capgros 1350x366 0322
 

Ja es poden començar a tramitar les peticions de beques menjador per al curs 2022-2023. De moment, des d'aquest 16 de maig i fins al proper 3 de juny es pot fer online, i en els propers dies la majoria d'Ajuntaments habilitaran la via presencial, normalment amb cita prèvia. En aquest enllaç es poden consultar per municipis

Enguany el sistema de beques, regulat pel Consell Comarcal del Maresme, presenta novetats, de cara a assegurar que l'alumnat en situaciió vulnerable hi pugui tenir accés. Es mantenen els criteris d'anys anteriors pel que fa als requisits econòmics establerts, però s'amplien els indicadors que els serveis socials municipals poden emprar per fer informes de risc social de l'alumne. En concret, es pot establir si la família té manca d'habitatge, risc de desnonament, pobresa energètica, o problemes d'hàbits alimentaris, entre d'altres. 

A banda, s’habilita un document que permet a les direccions dels centres docents -que són les que tenen un coneixement directe de la situació de cada alumne- informar als serveis socials municipals sobre els i les escolars que, tot i presentar indicadors de risc, no hagin tramitat la sol·licitud d’ajut. Aquest seguit de mesures s'han pres, en part, després de les dificultats que les famílies residents al Maresme en situació irregular havien patit per poder optar a beques menjadors, un fet que va generar mobilitzacions i força controvèrsia. 

Pel que fa al curs vigent, el Consell Comarcal del Maresme va rebre l'any passat 10.953 sol·licituds d’ajuts de menjador escolar, el 84,67% (9.274) de les quals van ser aprovades. En total, aquest curs s’han destinat 7.137.274,75 euros a ajudar les famílies del Maresme a fer front a les despeses de menjador escolar.

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive