Marc Bosch, del Consell Comarcal, al menjador escolar de l'Institut Escola Àngela Bransuela de Mataró
Notícies relacionades
Marc Bosch, del Consell Comarcal, al menjador escolar de l'Institut Escola Àngela Bransuela de Mataró

Ja es poden demanar les beques menjador per al curs vinent

El tràmit online ja està obert, mentre que en els propers dies es podrà fer presencialment als diversos ajuntaments

VLM Capgros 1350x366 0322
 

Ja es poden començar a tramitar les peticions de beques menjador per al curs 2022-2023. De moment, des d'aquest 16 de maig i fins al proper 3 de juny es pot fer online, i en els propers dies la majoria d'Ajuntaments habilitaran la via presencial, normalment amb cita prèvia. En aquest enllaç es poden consultar per municipis

Enguany el sistema de beques, regulat pel Consell Comarcal del Maresme, presenta novetats, de cara a assegurar que l'alumnat en situaciió vulnerable hi pugui tenir accés. Es mantenen els criteris d'anys anteriors pel que fa als requisits econòmics establerts, però s'amplien els indicadors que els serveis socials municipals poden emprar per fer informes de risc social de l'alumne. En concret, es pot establir si la família té manca d'habitatge, risc de desnonament, pobresa energètica, o problemes d'hàbits alimentaris, entre d'altres. 

A banda, s’habilita un document que permet a les direccions dels centres docents -que són les que tenen un coneixement directe de la situació de cada alumne- informar als serveis socials municipals sobre els i les escolars que, tot i presentar indicadors de risc, no hagin tramitat la sol·licitud d’ajut. Aquest seguit de mesures s'han pres, en part, després de les dificultats que les famílies residents al Maresme en situació irregular havien patit per poder optar a beques menjadors, un fet que va generar mobilitzacions i força controvèrsia. 

Pel que fa al curs vigent, el Consell Comarcal del Maresme va rebre l'any passat 10.953 sol·licituds d’ajuts de menjador escolar, el 84,67% (9.274) de les quals van ser aprovades. En total, aquest curs s’han destinat 7.137.274,75 euros a ajudar les famílies del Maresme a fer front a les despeses de menjador escolar.

Comentaris (6)

jajajaj Fa 1 any
ja estan adjudicades abans de sortir, a gent que acaba d'arribar o que porta temps i per raons purament culturals o religioses es carrega de fills sapiguen que no els poden mantenir, i clar nosaltres responsables economics subsidiaris a la força, normal que vinguin sense parar, i mentres el seu rei forrant-se, tot el que s'estalvia i paguem els mileuristes catalans s'ho gasta ell en iots, palaus, hotels, viatges a paris....i mestres aqui els nostres republicans li fan la ola i el joc...gratis?.
8 apellidos catalanes Fa 1 any
Aquestes beques menjador ja fa temps que estàn més que adjudicades i tots sabem a quin col.lectiu aniràn. Pagades amb els nostres impostos a gent que no té cap intenció de treballar. Gràcies al PSC i a ERC!
sense vergonyes Fa 1 any
s'ha de ser molt mala persona com fan aquests governants o aquest de la foto per deixar diners a aquesta gentussa parasita i que ens fa mal abans que a gent que tota la vida ha cotitzat i treballat amb suor al front i que se la mereix, gent amb estrès per arribar a final de mes, i no per a gent que mai s'integra, mai aporta, mai va estressada i que té temps i ja ajudes per tenir els nens a casa perquè no trballen ni mai ho faran. Sense vergonyes es el que sou malpararits
Triarii Fa 1 any
A Europa en general s'ha anat substituint l'estat del benestar per un estat de la dependència, en el qual un excés d'ajudes socials i avantatges fiscals resulten en la creació d'una nova classe social que viu exclusivament d'ajudes pensades per a fomentar diferents tipus d'integració. Això ha derivat en l'aparició de partits polítics que sustenten la seva base votant en paràsits sense el més mínim interès a produir gens útil, i la seva política a ampliar aquesta base.
Antonio Recio Fa 1 any
Y los afortunados son... Los de siempre! Jaaja ya sabéis, no hace falta que diga más. A callar y a seguir pagando impuestos.
jep Fa 1 any
vamos que iran a parar a los de siempre que no nos chupamos el dedo a estas alturas con la cara que teneis y por comprar votos a cualquier precio

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive