El Maresme concedeix més beques de menjador que mai
Notícies relacionades
El Maresme concedeix més beques de menjador que mai

El Maresme concedeix més beques de menjador que mai

El Consell Comarcal del Maresme atorga 6,9 milions en ajuts, un 27,3% respecte el curs de l’any passat

Quasi 9.000 alumnes del Maresme tenen aquest curs beques menjador. La xifra s’ha disparat i creix un 27,3% respecte un any enrere. El Consell Comarcal del Maresme ha atorgat 6,9 milions d’euros. Són més beques, més alumnes i més quantia que mai abans a la comarca. Per a l’atorgament d’ajuts es tenen en compte els criteris establerts a les bases de la convocatòria pel que fa a la situació socioeconòmica de la família o la valoració de l’equip de serveis socials del municipi de residència de cada alumne.

Fins el mes de novembre, el Consel ha atorgat 8.923 ajuts de menjador escolar, per un import total de 6.896.165,86 euros.  Aquesta xifra rècord suposa un increment del 27,30%, respecte dels ajuts consumits per l’alumnat del Maresme durant el curs passat. Actualment, s’han rebut 10.774 sol·licituds, de les quals 106 estan pendents de resoldre.

Tenint en compte que la convocatòria és oberta alumnes nouvinguts a la comarca o a alumnes amb situacions socioeconòmiques sobrevingudes degudament justificades pels serveis socials, les sol·licituds han anat augmentant des de l’inici del curs escolar. 

A qui s’atorguen?

Com cada any, el Consell Comarcal del Maresme elabora i aprova les bases per l’atorgament dels ajuts individuals de menjador, d’acord amb els criteris establerts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, el Consell ja està treballant per incorporar novetats en les futures convocatòries que facilitarà la tramitació i beneficiarà a les famílies. L’augment de les sol·licituds de beques, any rere any, denota un preocupant creixement de les situacions de vulnerabilitat entre les famílies de la comarca, a les quals es pretén donar resposta.

L’objectiu de millorar l’atorgament de beques menjador a alumnes en situació de risc social

L’alumnat que opta a l’ajut de menjador escolar ha de complir els requisits establerts a les bases de la convocatòria i es porta a terme una valoració tenint en compte la situació socioeconòmica familiar. En el cas d’alumnes que el pare, mare o tutors no disposen de número d’identificació vàlid, ja sigui NIF o NIE, l’atorgament es fa quan els serveis socials del municipi de residència acrediten una situació de risc social de l’alumne. En el curs 2021-2022 hi ha hagut 362 sol·licituds de beques d’alumnes amb aquesta casuística, de les quals se n’han atorgat 160, fins a dia d’avui.

El Consell Comarcal del Maresme està treballant en algunes millores de la convocatòria del curs 2022-2023 per facilitar l’accés a la beca menjador a més alumnes en situació de risc. En primer lloc, quan acabi el termini de la convocatòria, el Consell Comarcal del Maresme avançarà els llistats dels menors als serveis socials perquè els professionals puguin començar a treballar en les valoracions de les famílies abans de resoldre les sol·licituds;  i, en segon lloc, s’actualitzarà el document tècnic per a la valoració d’indicadors de situació de risc o desemparament, per tal d’ampliar les circumstàncies segons les quals es determina que un alumne es troba en situació de risc social.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Blanca Fa 1 mes
Si si que les de todo. Pero a los españoles de nada increíble. Los racistas sois vosotros. Que no trabajáis y nos chupais la sangre
parar ya Fa 1 mes
se ha de decir basta de mantener a los parasitos que tienen mucha cara para que los mantengan los que hincan el codo y el lomo. que no que no que no se puede mantener a todo el planeta por unos cuantos que trabajamos por ellos, es inviable y del todo imposible, es una cuestion de matematicas 4 personas no pueden trabajar por millones y mas si estos millones no tienen ninguna intencion de contribuir ni ayudar ni empatia alguna por los que los mantienen, mucha cara, que alguien lo pare ya
mat Fa 1 mes
Bueno algu hauria de dir el tope de gent d'aquesta que podem absorvir, no? o es il-limitat? perque si no para de venir gent sense recursos ni feina aixo es un pou sense fons, que si, sempre es diu que on mengen 3 mengen 4, pero al final acabaran menjant 15, i pagant nomes els tres primers i aixo es insostenible, a mes si es queixen els que paguen encara els demagogegs de sempre els hi diran racistes i fatxes.
Ramon Fa 1 mes
Y al pobre q esta en paro y no cobra ninguna ayuda,no le conceden nada y encima tiene que pagar impuestos,esta gente tiene muchisima cara ó jeta como le querais decir.por nada lloran y solo saben decir "yo no saber nada",que vayan a protestar a su pais aber si alli les regalan tantas cosas como aqui.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive