Menjador escolar
Notícies relacionades
Menjador escolar

Es dispara la demanda de beques menjador al Maresme

Les sol·licituds de beques han augmentat més d'un 12% respecte al curs passat, coincidint amb la flexibilització dels criteris per demanar-les

VLM Capgros 1350x366 0322
 

Les sol·licituds de beca menjador han augmentat un 12,4% al Maresme respecte al curs passat, segons dades facilitades pel consell Comarcal, ens gestor d'aquests ajuts. Per ara, tot i que el procés encara segueix obert, també han augmentat els diners atorgats a les famílies, un total de 6,2 milions d'euros, un 4,5% més que a l'inici de l'anterior curs.

Aquest increment ja era previsible tenint en compte que en el curs 2022-2023 s'han implementat nous criteris per optar a una beca menjador al Maresme. A banda dels criteris econòmics també s'han pogut acreditar problemes d'habitatge o d'hàbits alimentaris, després de la polèmica de l'any passat amb els fills de famílies en situació irregular. Aquest col·lectiu, sovint en risc d'exclusió social i pobresa, no podia acreditar la renda (fins ara únic criteri que s'emprava) per un motiu molt simple: la situació econòmica de les famílies sense DNI o NIE  no podia ser comprovada pels serveis socials a través d'Hisenda.

El menjador escolar del Camí del Mig, en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré

El menjador escolar del Camí del Mig, en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré

Per aquest motiu, de cara al curs 2022-2023 s'han mantingut requisits com ara un topall de renda, però s'han ampliat els indicadors a tenir en compte per al preceptiu informe de risc social de l'alumne per part dels serveis socials municipal. Qüestions com ara manca d’habitatge (risc de desnonament, amuntegament, pobresa energètica, infrahabitage), o els hàbits alimentaris, entre d'altres. 

Manifestació a Serveis Socials de Mataró per demanar més beques menjador. Foto: Sindicat Habitatge

Manifestació a Serveis Socials de Mataró per demanar més beques menjador. Foto: Sindicat Habitatge

El Consell Comarcal ha optat en els darrers anys per fer els atorgaments dels ajuts de menjador escolar el més aviat possible, ja des de l'inici de curs. En concret ja ha rebut 11.751 sol·licituds d’ajuts de menjador escolar i ja n’ha resolt 9.348 (el 79,55%) de les quals, 7.600 han estat concedides i 1.748 denegades per factors com ara la superació del llindar de renda màxim establert a la convocatòria. En aquests moments, hi ha 2.339 sol·licituds en estudi ja que s’han detectat diferents incidències en la documentació que cal presentar. Un total de 172 ajuts dels concedits van destinats a alumnat desplaçat pel conflicte bèl·lic a Ucraïna

 

Comentaris (14)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive