Drons a la Policia Local de Sant Vicenç de Montalt. Foto: Ajuntament
Notícies relacionades
Drons a la Policia Local de Sant Vicenç de Montalt. Foto: Ajuntament

Drons contra els robatoris i el tràfic de drogues a Sant Vicenç de Montalt

La Policia Local de Sant Vicenç estrena unitat de drons, per facilitar la detecció de delictes i emergències

La Policia Local de Sant Vicenç de Montalt ha posat en marxa la seva nova unitat de drons, una iniciativa que vol servir perquè el cos policial pugui reaccionar amb més rapidesa als delictes que es produeixin al municipi maresmenc. Els drons se sumen a altres innovacions en matèria de seguretat com ara l'app per facilitar que els veïns comuniquin successos, o l'anella de càmeres que rodeja el municipi. 

Segons ha informat l'Ajuntament de Sant Vicenç, la unitat de drons de la Policia Local està constituïda per cinc agents formats com a pilots per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. Las unitat disposa de dos aparells RPA (sigles en anglès de 'Remotely Piloted Aircraft', vehicle aeri no tripulat, un dels quals per a fer pràctiques de vol, amb la intenció de continuar formant a la resta de membres del cos policial, i el segon aparell s'empra durant la vigilància dels servei ordinari, tant diürn com nocturn.

L'objectiu dels drons, segons el consistori, és donar més eines a la policia local per reaccionar o bé investigar delictes com ara el tràfic de drogues o els robatoris, així com en situacions com ara emergències, com assistència i rescat de persones, per incendis i reconstruccions d'accidents, o bé per tasques preventives com ara l'estudi de les zones amb més accidentalitat. Les imatges captades pels drons es poden visionar des del centre de comandament per actuar en temps real segons es vagin desenvolupant els esdeveniments.

La Policia Local de Sant Vicenç destaca per l'adopció de les noves tecnologies en la seva lluita per mantenir la seguretat al municipi. Per exemple, és un dels quatre municipis maresmencs que compten amb una app específica que permet que els ciutadans enviïn a la policia en menys de 15 segons un senyal geolocalitzat per alertar d'intrusos a casa; presència estranya al carrer o alerta de gènere, entre d'altres. A banda, l'any 2018 va estrenar una "anella" de càmeres de seguretat per perseguir robatoris, amb 65 dispositius repartits per tot el poble.

Pel que fa als drons, cada cop és més habitual que siguin emprats en matèria de seguretat per diferents cossos i institucions. Una de les darreres en anunciar-ho ha estat Renfe, que té previst vigilar l'estació de Mataró amb drons. Segons la companyia, la instal·lació d'aquest nou sistema de seguretat amb drons persegueix exercir un caràcter dissuasiu per a lladres i grafiters, i facilitar la seva ràpida identificació.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive