App per alertar la policia local
App per alertar la policia local

L'app per alertar d'emergències a la Policia Local ja és al Maresme

L'app funciona en quatre municipis i permet enviar a la policia en menys de 15 segons un senyal geolocalitzat per alertar d'intrusos a casa; presència estranya al carrer o alerta de gènere, entre d'altres

Mataró té previst impulsar aquest 2022 una app per facilitar el contacte entre la ciutadania i la policia local en casos d'emergència o robatoris, tal i com ha confirmat l'alcalde, David Bote. Altres municipis del Maresme ja la tenen en funcionament, com és el cas de Sant Vicenç de Montalt, que la va impulsar a inicis de l'any passat, o de Vilassar de Mar, Alella i Calella. 

Es tracta de l'aplicació Beesafe, gratuïta a Google Play i a l'App Store, que es presenta com una eina gratuïta, ràpida, intuïtiva i accessible. En menys de 15 segons, la persona usuària pot enviar als dispositius dels agents un senyal geolocalitzat amb cinc possibles situacions d’alerta per tal que aquests puguin actuar.

beesafe xarxes

En el cas de Sant Vicenç de Montalt, des que va entrar en funcionament, al febrer del  2021, l’aplicació Beesafe ha registrat 354 persones usuàries i se n’ha fet ús en 79 ocasions. objectiu garantir la seguretat de les persones les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

A la pantalla principal hi ha cinc tipus d’alarmes per a activar, en funció de quina sigui l’emergència: Intrusos a casa; incidència amb l’alarma de casa; presència estranya al carrer; activitat sospitosa a casa veïna; i alerta de gènere. Aquesta darrera alerta està destinada a combatre els assetjaments sexuals i la violència masclista, tant a la via pública com en espais tancats. La diferència amb les altres és que comparteix amb la policia en temps real la ubicació de la víctima.

 

Comentaris (2)

anonimus Fa 14 dies
Aqui el més dificil es que hi hagi un policia al altre cantó mirant si hi han solicituts d'ajut. Si tot es queda en una mena de Whats o robot... "vamos mal". Entre vagues encobertes, ausencies, virus, dies propis etc... busca'ls!
Jb Fa 14 dies
Es un bon encert, sera mol mes rapit que buscar el numero de la policia o el mossos.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive