Ciclista per la carretera N-II a la comarca del Maresme, per on transcorrerà l'EuroVelo
Notícies relacionades
Ciclista per la carretera N-II a la comarca del Maresme, per on transcorrerà l'EuroVelo

3 milions d'euros de fons europeus per a carrils bici al Maresme

El Consell Comarcal del Maresme rep diners dels fons Next Generation per impulsar l'obertura de nous recorreguts en bicicleta

VLM Capgros 1350x366 0322
 

El Consell Comarcal del Maresme ha rebut 3 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a accions de turisme i de mobilitat sostenible al Maresme. En concret, el projecte impulsarà l’obertura de nous recorreguts en bicicleta fomentant la mobilitat sostenible del territori.

Segons destaquen des del Consell, els diners són per una iniciativa que vol incorporar la comarca a la xarxa EuroVelo que, actualment, connecta el continent europeu a partir de 17 rutes ciclistes. En concret, es vol que passi pel Maresme la ruta número 8,que uneix Cadis amb Atenes a través de la costa mediterrània. Com que la ruta per Catalunya està encara sense definir, els fons europeus han de servir per perllongar-la en paral·lel a la costa del maresme. 

Cal recordar que ja hi ha previst un carril bici en aquest àmbit, que està en execució per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la pacificació de la N-II. Els fons europeus han de servir perquè el Consell Comarcal complementi aquest carril bici principal amb els eixos transversals per a bicicletes que uneixen els territoris d’interior amb els de costa.

Turisme i mobilitat sostenibles

El projecte té previstos altres àmbits, ja que també preveu generar un turisme més sostenible a la comarca i impulsar la transformació de la mobilitat del Maresme a partir de la supressió del peatge de la C32 i dels projectes de pacificació de la N-II. A banda, servirà per finançar accions vinculades a mitigar els efectes del canvi climàtic fomentant la reducció energètica provinent de combustibles fòssils i la transició cap a energies verdes

En concret, segons destaquen des del Consell Comarcal, es preveuen actuacions en camins, rieres, platges i boscos. Espais que donen identitat pròpia al Maresme i que cal preservar des d’una visió respectuosa amb el medi ambient i que tingui en compte les vulnerabilitats del territori davant la situació d’emergència climàtica.En total el Projecte contempla un total de 20 actuacions dins de 4 eixos programàtics (Transició verda i sostenible, Millora de l’eficiència energètica, Transició digital i Competitivitat) que es desenvoluparan en els tres propers anys.

Comentaris (9)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive