Ciclista per la carretera N-II al Maresme, on es farà un carril bici. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Ciclista per la carretera N-II al Maresme, on es farà un carril bici. Foto: R.Gallofré

3 milions d'euros de fons europeus per a carrils bici al Maresme

El Consell Comarcal del Maresme rep diners dels fons Next Generation per impulsar l'obertura de nous recorreguts en bicicleta

VLM Capgros 1350x366 0322
 

El Consell Comarcal del Maresme ha rebut 3 milions d’euros dels fons europeus Next Generation per a accions de turisme i de mobilitat sostenible al Maresme. En concret, el projecte impulsarà l’obertura de nous recorreguts en bicicleta fomentant la mobilitat sostenible del territori.

Segons destaquen des del Consell, els diners són per una iniciativa que vol incorporar la comarca a la xarxa EuroVelo que, actualment, connecta el continent europeu a partir de 17 rutes ciclistes. En concret, es vol que passi pel Maresme la ruta número 8,que uneix Cadis amb Atenes a través de la costa mediterrània. Com que la ruta per Catalunya està encara sense definir, els fons europeus han de servir per perllongar-la en paral·lel a la costa del maresme. 

Cal recordar que ja hi ha previst un carril bici en aquest àmbit, que està en execució per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la pacificació de la N-II. Els fons europeus han de servir perquè el Consell Comarcal complementi aquest carril bici principal amb els eixos transversals per a bicicletes que uneixen els territoris d’interior amb els de costa.

Turisme i mobilitat sostenibles

El projecte té previstos altres àmbits, ja que també preveu generar un turisme més sostenible a la comarca i impulsar la transformació de la mobilitat del Maresme a partir de la supressió del peatge de la C32 i dels projectes de pacificació de la N-II. A banda, servirà per finançar accions vinculades a mitigar els efectes del canvi climàtic fomentant la reducció energètica provinent de combustibles fòssils i la transició cap a energies verdes

En concret, segons destaquen des del Consell Comarcal, es preveuen actuacions en camins, rieres, platges i boscos. Espais que donen identitat pròpia al Maresme i que cal preservar des d’una visió respectuosa amb el medi ambient i que tingui en compte les vulnerabilitats del territori davant la situació d’emergència climàtica.En total el Projecte contempla un total de 20 actuacions dins de 4 eixos programàtics (Transició verda i sostenible, Millora de l’eficiència energètica, Transició digital i Competitivitat) que es desenvoluparan en els tres propers anys.

Comentaris (9)

Este es el futuro Fa 18 dies
Vamos a ver qué no nos enfademos el dinero no nos lo dan para gastarlo con lo que queramos , nos lo dan bajo unas condiciones en que se han de gastar y si no es así , ya podemos despedirnos de recibir cualquier otra ayuda , sea buena o no nos parezca que sea importante , otra vez quizá nos den el dinero para desanilizadoras , y este dinero será para esto , no para asfaltar calles
Norbert Fa 18 dies
Soterrar el tren i fer passeig la millor opció
Juan Sabán Fa 18 dies
Siempre igual, los mismos de siempre, toque el tema que toque, la cuestión es criticarlo todo y negar que este país sigue adelante, los negacionistas no tienen reparo en nada, hasta para creerse que la ciudad es de ellos sólo y que las personas que van en bicicleta o patinete o cómo quieran no tienen derecho a estar protegidos, ¿hasta donde llega la miseria humana?
Anònim Fa 19 dies
Calers que anirien de conya per la sanitat, investigació, residències per gent gran etcètera, però no, sembla que aquest país només es preocupa d ajudes pels de fora, carrils bici, i platges i pipicans pels gossos.
Biciclista Fa 19 dies
Por un entorno más limpio y una ciudadanía más saludable. ¡Enhorabuena a todos!
Jordi Fa 19 dies
Es vergonyós llençar els nostres diners d'aquesta manera, podrien promoure noves desanilitzadores amb tot el mar que tenim devant...aigua si que cal a tothom
Richi Fa 19 dies
Si llegiu bé, son diners que venen d'Europa
Paqui Fernández Fa 19 dies
Es vergonyós, com si no tinguéssim coses més importants
r Fa 21 dies
Vamos a hacer más carril bici en epoca de Sanchez q rotondas en epocas de Zapatero....desde la administración solo saben tirar dinero a expuertas!!!!!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive