La carretera Nacional II, entrada i sortida del terme municipal de Mataró
La carretera Nacional II, entrada i sortida del terme municipal de Mataró

49 milions d'euros per pacificar l'N-II al Maresme i fer-hi un carril bici

Els pressupostos de la Generalitat acordats per ERC i els Comuns preveuen reurbanitzar la carretera, que tindrà un sol carril per sentit, velocitat limitada i carril per a bicicletes

Llum verda a la reurbanització de la carretera N-II al seu pas pel Maresme. Els pressupostos de la Generalitat per al 2022, acordats per ERC i els Comuns, preveuen una inversió de 49 milions d'euros per "pacificar" la Nacional. Les obres, tal i com es va avançar fa unes setmanes, comportaran que la carretera passi a tenir un sol carril per sentit, velocitat limitada i carril bici. 

El Govern i En Comú Podem han tancat l’acord definitiu que permetrà que el pròxim 23 de desembre el Parlament doni llum verda definitiva als pressupostos per al 2022. En l'apartat d'inversions en matèri d'infraestructures, la de l'N-II al Maresme és una de les més importants amb aquests gairebé 50 milions d'euros. 

D'aquesta manera es concreta definitivament el suport econòmic al projecte, del qual ja se n'ha iniciat la licitació per part de la Generalitat. En principi la reurbanització se centra en un tram de 13 quilòmetres entre Mataró i Montgat i consistirà el la creació de carril bici sobre la plataforma viària existent. A banda s'ampliaran les voreres, de manera que la carretera tindrà només un carril per sentit, respecte als dos que té actualment en la majoria de trams. 

La velocitat també estarà limitada, tot plegat amb l'objectiu de convertir l'N-II en "un carrer més" de la trama urbana dels municipis costaners del Maresme. D'aquesta manera es vol evitar l'efecte de barrera amb el front marítim que genera actualment, i aprofitar el descens de trànsit que viu aquest vial amb l'alliberament dels peatges de la C-32. 

 

 

Comentaris (15)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive