El Maresme aposta pel cicloturisme per atreure visitants
El Maresme aposta pel cicloturisme per atreure visitants

El Maresme aposta pel cicloturisme per atreure visitants

El pla estratègic posa l'accent en el cicloturisme i espera veure acabat el traçat de l'EuroVelo 8 en tres anys

El Consorci de Promoció Turística del Maresme espera veure fet realitat el traçat maresmenc de la ruta EuroVelo 8, que connecta Cadis amb Atenes, per tal de reforçar la presència del cicloturisme, una de les apostes del sector turístic de la comarca a mig termini.

És un dels eixos del Pla Estratègic de l'organisme, que també vol desenvolupar un portal únic d'informació i reserves turístiques per facilitar al turista l'organització de les seves vacances a la comarca. A través d'una única plataforma es pretén que l'usuari pugui reservar l'allotjament, però també entrades a esdeveniments, restaurants o descarregar-se rutes i informació sobre l'entorn. El projecte està pendent de rebre finançament europeu i la intenció es que es pugui desenvolupar en tres anys. També en tres anys, la comarca 

Aquestes són algunes de les principals conclusions de la presentació del pla estratègic que ha fet aquest dijous el president del Consorci, Joaquim Arnó, que aposta perquè el Maresme sigui capaç de continuar diversificant la seva oferta més enllà del sol i platja sense que això suposi l'arribada d'un turisme "agressiu" per al territori, com pateixen altres destinacions.

Imatge d'arxiu de l'hotel Atenea

Imatge d'arxiu de l'hotel Atenea de MataróEn aquest sentit, un dels reptes més importants que es proposa el Consorci és millorar la governança turística a la comarca per poder conjugar els interessos dels municipis i el sector privat en un marc de "sana competència". Arnó ha avançat que un dels projectes unificadors serà la creació d'un nou ens que no depengui de les "dinàmiques polítiques" municipals.

Serà, diu Arnó, 100% públic i dedicat en exclusiva a "sol·licitar, executar i justificar" subvencions en nom del conjunt de la comarca. Aquest nou ens no servirà només per tractar assumptes turístics, però segons Arnó el Consorci hi tindrà "molt a dir" perquè la major part dels recursos que s'aboquen a la comarca "tenen incidència en l'activitat turística".

El pla d'accions que ha de guiar aquesta estratègia els pròxims mesos s'ha d'aprovar la pròxima setmana, però des del Consorci s'han avançat ja alguns dels aspectes que es recullen, com la creació de nous productes vinculats al turisme accessible, tenint en compte els problemes de mobilitat de persones amb alguna discapacitat física, o la creació d'una Nit del Turisme.

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive